На Львівщині на будівництво двох шкіл витратять майже 90 млн грн

18 Грудня 2017

Управління капітального будівництва Львівської обласної державної адміністрації та Давидівська сільська рада 13 грудня підписали два договори на будівництво шкіл. Сума контрактів з ТОВ «Градобуд-Престиж» та ПП «КФ Груп» становить 32 млн грн та 54,6 млн грн відповідно, про що повідомляється на сайті електронних закупівель Prozorro.

У першій закупівлі йдеться про добудову приміщень на 300 учнів до уже існуючої школи в селі Батятичі, в другій закупівлі — про будівництво нової школи I-III ступенів на 275 учнів в селі Пасіки-Зубрицькі Пустомитівського району. Таким чином вартість будівництва у перерахунку на одного учня становить 106 та 198 тис. грн. При цьому опосередкована вартість будівництва шкіл на 2017 рік, як об’єктів соціального призначення, встановлена Мінрегіонрозвитком становить 86 тис. грн/учень. Обидва об’єкти планують збудувати до кінця 2018 року.

Крім переможців, участь у торгах брали ТОВ «Науково-виробничий центр «Інженерна екологія» у першому тендері та ПП «Терези ЛТД» – у другому.

Кінцевими бенефіціарними власниками ТОВ «Градобуд-Престиж», зареєстрованого в смт. Верхнє Синьоводне Сколівського району, є Василь Загородний (80%) та Андрій Яцура (20%). За 2017 рік підприємство отримало замовлень на 38,3 млн грн.

ПП «КФ груп» засноване два роки тому у селі Підбірці Пустомитівського району, а її власником та директором є Олег Феліщак. Протягом 2017 року компанія отримала держзамовлень на більш ніж 80 млн грн. В усіх випадках замовником була Давидівська сільська рада.

Крім того, Олег Феліщак був одним з власників ТОВ «Західбудпроект», який вказаний як субпідрядник переможця та виконуватиме 3% робіт (встановлення системи вентиляції).

«КФ Груп» не вперше виконує роботи в Пасіках Зубрицьких.  Раніше підприємство виконувало роботи з будівництва дитячого садка, вартість якого зросла за рік на 55%.