Суд арештував понад 600 га землі, якою користувався «Західний Буг»

30 Жовтня 2017

Слідчий суддя Галицького районного суду Львова наклав арешт на майже 628 га земель запасу та земельних паїв померлих громадян у Львівській області, позбавивши ПП «Західний Буг» права на їх відчуження, розпорядження та використання. Про це стало відомо з ухвали суду від 17 жовтня.

Арешт наклали в рамках кримінального провадження № 12017140000000726, яке 14 вересня цього року  зареєстрували в ЄРДР за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст. 197-1 ККУ (самовільне зайняття земельної ділянки).

Арештували землю на території Буського та Сокальського районів області, оскільки поліція підозрює службових осіб ПП «Західний Буг» у самовільному використанні для сільськогосподарських потреб цих земель у 2016-2017 роках:

– 70,9547 га земельних паїв померлих громадян на території Боложинівської сільради,

– 276,7554 га земельних паїв померлих громадян на території Турянської сільради,

– 9,4088 га земельних паїв померлих громадян на території Красненської селищної ради,

– 149,2 га земель запасу на території Карівської сільради,

– 93,71 га земельних паїв померлих громадян та 27,9 га земель запасу на території Стенятинської сільради.

Згідно інформації з відділів держгеокадастру у Буському та Сокальському районах Львівської області, договори оренди земель сільськогосподарського призначення з ПП «Західний Буг» на території усіх вище перелічених сільських рад не укладались.

Власниками ПП «Західний Буг» є Юрій Гладун (30%), Оксана Друль (30%), Валерій Овчарук (30%) та Віталій Сікорський (10%).

Нагадаємо, у серпні суд також арештував майже 400 га невитребуваних земельних паїв померлих громадян та посіви сільськогосподарських культур у Радехівському районі, позбавивши ТОВ «Барком» права на їх відчуження, розпорядження та використання. У вересні суд частково задовольнив апеляційну скаргу «Баркому», дозволивши збір урожаю сільськогосподарських культур, який був на них вирощений.

10 жовтня у цьому кримінальному провадженні до суду надійшов обвинувальний акт та реєстр матеріалів досудового розслідування про обвинувачення Лісового Анатолія Романовича. У відкритих джерелах не вдалося знайти його зв’язків з ТОВ «Барком». Підготовче судове засідання відбудеться 16 листопада.