Директора фірми, якого підозрюють у привласнені 530 тис. грн, посадили під домашній арешт

17 Жовтня 2017

Слідчий суддя Самбірського міськрайонного суду Галина Карнасевич 4 жовтня призначила запобіжний захід у вигляді домашнього арешту колишньому директору «Спецкоммаш ЛТД» Михайлу Олексієнку, якого підозрюють у заволодінні 530 тис. грн сільської ради на Львівщині.

Про це стало відомо з ухвали суду, опублікованої в Єдиному державному реєстрі судових рішень 10 жовтня.

Запобіжний захід було обрано в рамках кримінального провадження № 42017141290000010 від 27 лютого цього року (ст. 191 ККУ – привласнення, розтрата майна шляхом зловживання службовим становищем, та ст. 366 – службове підроблення).

Із матеріалів справи стало відомо, що у вересні 2016 року Бабинська сільська рада, що у Самбірському районі провела торги через систему Prozorro на закупівлю сміттєвоза на базі ГАЗ-3307, де брало участь чотири учасники.

Як стверджує слідство, «Спецкоммаш ЛТД» було визнано переможцем фіктивно, тобто без фактичного засідання комітету та вивчення пропозицій учасників. Також підозрюють, що директор діяв у змові з сільським головою Бабинської ради. Втім в судовому реєстрі «НГ. Львів» не знайшли ухвал, які б свідчили про наявність кримінальних розслідувань щодо неї (голова сільради – Світлана Несторяк).

У договорі, який «Спецкоммаш ЛТД» уклало з сільською радою, нібито навмисно не зазначено ідентифікаційні ознаки техніки, яку б мали передати раді, оскільки потім в акті приймання-передачі зазначили номер шасі сміттєвоза, що вже був у власності сільради. Його бабинські чиновники купили раніше у ТОВ «Дом-Луцьк» за 25 тис. грн (водночас на порталі 007 відсутні дані про перерахування коштів сільрадою фірмі цих 25 тис. грн – «НГ. Львів»)

Дані реєстру МВС свідчать, що сільрада володіє лише одним ГАЗ-3307

Відтак, за версією правоохоронців, на рахунок «Спецкоммашу ЛТД» перерахували 530 тис. грн за сміттєвоз, який так і не був поставлений до сільради.

Враховуючи, що директор «Спецкоммаш ЛТД» не був раніше засуджений та не має підстав вважати, що він може перешкоджати слідству, суддя ухвалила застосувати запобіжний захід у виді домашнього арешту до 3 грудня 2017 року. Йому заборонено залишати житло з 22 год. по 7 год. ранку.

Нині ТОВ «Спецкоммаш ЛТД» перейменоване на ТОВ «Спейском». Фірма також змінила місце реєстрації з Києва на Житомир та власників – ним стало ТОВ «Інкомсофт Інтернешнл», яким спільно володіють Людмила Лихолай (новий директор) та Владислав Зуйков. За останні два роки компанія отримала замовлень на понад 2,7 млн грн.