Львівський медуніверситет скасував незаконну закупівлю м’яса на мільйон після публікації «Наші гроші. Львів»

15 Травня 2017

Львівський національний медичний університет скасував три договори на закупівлю м’яса та субпродуктів після публікації «Наші гроші. Львів» про те, що учасники торгів є пов’язаними особами. Окрім того, ціни на деякі продукти значно перевищували ринкові. Про це стало відомо з сайту публічних закупівель Prozorro.

Як повідомляли «НГ. Львів» 3 травня, медуніверситет провів аукціони на закупівлю курятини, яловичини, свинини та субпродуктів з очікуваною вартістю 1 млн грн, утім на торги прийшли лише чоловік та його дружина, які створювали умовну конкуренцію один одному. Наприклад, «крупно-кускову» яловичину постачали б по 197,3 грн/кг, м’ясо яловиче котлетне – по 169,12 грн/кг, яловичу печінку – по 93,95 грн/кг, яловичий язик – по 225,49 грн/кг, куряче філе – по 85,85 грн/кг.

Згідно із ЗУ «Про публічні закупівлі»,  подружжя (чоловік та дружина) є пов’язаними особами і не можуть брати в одних і тих же торгах. Комітет зобов’язаний відхиляти пропозиції пов’язаних осіб.

Після публікації тендерний комітет медуніверситету розірвав три укладені договори, вказавши причину – «Відповідно до пункту 7 статті 17 ЗУ “Про публічні закупівлі” тендерна пропозиція подана учасником процедури закупівлі, який є пов’язаною особою з іншими учасниками процедури закупівлі та/або з членом (членами) тендерного комітету, уповноваженою особою (особами) замовника».