Підозрюваний в отриманні хабара директор ЛКП не задекларував свій бізнес

28 Квітня 2017

Директор ЛКП “Виробничо-реставраційний комбінат обрядових послуг” Василь Глова, якого сьогодні затримали за підозрою в отриманні хабара у 4 тис. дол., не задекларував свій бізнес. Про це стало відомо з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань.

Так, згідно з його е-декларацією за 2016 рік, Василь Глова володіє 50% у ТОВ “Соколине гніздо”. Однак він також є співвласником ТОВ “Гюс-ВВ” з основним КВЕДом “діяльність туристичних агентств”, яке в декларації не вказане. Як свідчать дані офіційного реєстру, він володів 50% фірми станом на 31 грудня 2016 року і досі є співвласником.

Назва фірми ТОВ “Соколине гніздо” з готельним видом діяльності співпадає з назвою міні-готелю в Коростові Львівської області, що за 18 км від Славське. Згідно з реєстром нерухомості, за цією ж адресою Василь Глова у 2011 році став власником будинку з вбудованим міні-буфетом. На той момент загальна вартість нерухомості становила 1,1 млн грн, вказано в реєстрі. Площа будинку не зазначена, однак в його е-декларації вказано, що майно має 434,7 “квадратів”. У тому ж селі Василь Глова володіє незавершеним будівництвом площею 850 кв. м.

Міні-готель “Соколине гніздо” (фото Booking.com)

У 2012 році Василь Глова став власником квартири у Львові площею 96,4 кв. м, а у 2013 році придбав ще одну — на 102,1 кв. м.

Заробітна плата Глови в ЛКП за минулий рік становила понад 183 тис. грн, від адвокатського об’єднання “Павленко і партнери”, де він працював за сумісництвом помічником адвоката, – ще 30,6 тис. грн. Окрім того, він задекларував готівкою 80 тис. доларів та 850 тис. грн.

Як повідомляв ZAXID.NET з посиланням на прес-службу поліції, ввечері 28 квітня затримали на хабарах 9 посадовців із шести областей. Серед них є й інформація про директорів комунального похоронного бюро та кладовища. “На Львівщині директор комунального підприємства у сфері надання ритуальних послуг та директор кладовища вимагали від громадянки 4 тис. доларів неправомірної вигоди. У таку суму оцінили керівники свій дозвіл на перепоховання померлих”, – повідомила поліція.

41-річний Василь Глова очолює це підприємство від грудня 2007 року.