Ювеліри з Івано-Франківщини викупили приміщення заводу на Шевченка по 998 грн за квадрат

13 Квітня 2017

Львівське ТОВ «Петрам Ріелестейт» через систему електронних торгів арештованим майном придбало цілісний майновий комплекс збанкрутілого ПАТ «Ремонтно-інструментальний завод» загальною площею 6577,1 кв. м за 6,56 млн грн. Про це повідомляється на сайті СЕТАМ.

Йдеться про три виробничі об’єкти, що розташовані на вулиці Шевченка, 120. А саме, будівлі інструментального цеху (літ. “Є-2”) площею 3729,1 кв. м, механічної майстерні (літ. “К-2”) на 1600,2 кв. м, а також ремонтно-механічної дільниці (літ. “Л-1”) на 1247,8 кв. м. Технічний стан усіх будівель визначено як «незадовільний».

Територія заводу (фото – wikimapia.org)

На торгах, що відбулися 17 березня, конкурували 7 учасників. Цінові пропозиції стартували від 2,94 млн грн. Перемогла заявка ТОВ «Петрам Ріелестейт» – 6,59 млн грн. Тобто, вартість 1 кв. м об’єкта склала 998 грн.

Право власності на комплекс фірма-переможець зареєструвала 8 квітня цього року. При цьому «Петрам Ріелестейт» було засноване лише за місяць до цього – 14 березня 2017 року. Статутний фонд фірми становить 50 тис. грн. Власниками у рівних долях є Андрій та Наталія Гаврилів, обоє прописані на Івано-Франківщині. Керівником є Марія Бокало. Компанія провадить діяльність з купівлі та продажу власного нерухомого майна.

Співвласниця фірми, Наталія Гаврилів, є учасником низки підприємств. Зокрема, вона співволодіє ТОВ «Левеня» разом з Оксаною Вервегою – дружиною депутата Львівської міськради від «Самопомочі» Тараса Вервеги.

Свого часу ТОВ «Левеня» фігурувало в скандалі щодо приватизації землі дитячого табору «Левеня» у Брюховичах, питання законності приватизації якої прокуратура з’ясовувала у 2013 році.

Гавриліви також контролюють ювелірні ТОВ «Західна ювелірна група», ТОВ «Цісар», ТОВ «Ювелірні традиції», ТОВ «Діамант» та ТОВ «Ювелірний». Останнім Наталія Гаврилів володіє одноосібно.

Додамо, ПАТ «Ремонтно-інструментальний завод» засноване у 2003 році. Станом на кінець 2015 року, контрольний пакет акцій, 66,6% належав ПАТ «Львівський завод Автонавантажувач». Ще 31,3% акцій тримало ЗАТ «Автонавантажувач». У 2010 році стосовно обох заводів порушили справи про банкрутство, а у 2012 Господарський суд Львівської області визнав обидва підприємства банкрутами і відкрив ліквідаційні процедури.