Буський лісгосп заплатив 30 тис. грн за ремонт службового авто, яке розбила в.о. директора

16 Березня 2017

Бродівський райсуд Львівської області засудив до одного року умовно колишню в. о. директора ДП «Буське лісове господарство» Наталію Севастянюк  за розбитий у неробочий час службовий автомобіль, ремонт якого обійшовся держпідприємству у 32,2 тис. грн. Крім того вона заплатить 15 тис. грн матеріальної шкоди. Про це стало відомо з вироку суду від 2 березня 2017 року.

У 2014 році жінка працювала у ДП «Буське лісове господарство» головним лісничим, а з 1 серпня по 23 вересня виконувала обов’язки директора підприємства. 24 серпня 2014 року, у День Незалежності України, вона потрапила в ДТП на службовому автомобілі «Skoda Superb Classik 1» 2005 року випуску.

Як з’ясувалось під час розгляду справи, після ДТП пошкоджений автомобіль доставили евакуатором до ПП «Арт Авто», де він пробув близько 6 місяців. Ремонт та заміна низки автозапчастин обійшлись у 32,2 тис. грн, які заплатило «Буське лісове господарство».

Обставини самого ДТП різняться в залежності від того, хто їх описує. Наприклад, за версією обвинуваченої, 24 серпня вона разом з водієм їздила на нараду до Львова. Суд також встановив, що в той день жінка мала заплановану зустріч із менеджером з постачання Перечинського лісохімічного комбінату. Однак, згідно зі свідченнями останнього, вони так і не зустрілись.

Як пояснила суду Севастянюк, після зустрічі у Львові водій повернувся до Буська маршруткою, а автомобіль нібито припаркував на Сихові. Сама ж Севастянюк своїм ходом з’їздила до Ковеля, а на зворотному шляху забрала службове авто. І ним вирушила до Буська.

На ділянці дороги Львів-Буськ, розповіла суду Севастянюк, вона зупинилась у придорожньому кафе на каву. У цей час хтось пошкодив автомобіль – винуватця ДТП на місці не було.

Однак, версія Севастянюк щодо розвитку подій не співпала з показами одного зі свідків у справі. Власник «Toyota Highlander» у суді заявив, що ДТП трапилась на кільцевій дорозі у Львові і винуватцем пригоди була Севастянюк. За його свідченнями, вона в’їхала у задню частину його автомобіля. Свідок не зміг сказати, хто був за кермом, але до нього підійшов чоловік, який запропонував відшкодувати збитки без оформлення ДТП, на що він погодився.

Дослідивши матеріали справи, суд визнав Севастянюк винною у розтраті майна шляхом зловживання службовим становищем та присудив покарання у вигляді 1 року позбавлення волі з позбавленням права обіймати посади протягом року. Жінку звільнили від відбування основного покарання з іспитовим строком 1 рік.

Наталія Севастянюк співволодіє ТОВ «Форестур», вона ж з моменту заснування компанії у лютому 2011 року є її керівником. Партнером по бізнесу виступає Катерина Лепех, котра на місцевих виборах 2015 року була кандидатом в депутати Золочівської міськради від «Народного контролю». За даними YouСontrol, у 2012 році фірма отримала держпідрядів на 940,8 тис. грн.