ЛОДА вдруге не вдалося придбати ліцензію на електронний документообіг в улюбленої фірми

13 Березня 2017

Постійно діюча адміністративна колегія АМКУ з розгляду скарг про порушення законодавства в сфері публічних закупівель зобов’язала Львівську обласну державну адміністрацію відмінити торги з придбання безлімітної ліцензії на електронний документообіг. Про це свідчить рішення АМКУ №224-р/пк-пз.

Львівська ОДА оголосила відкриті торги на закупівлю безлімітної ліцензії ще у листопаді 2016 року. Свої пропозиції подали лише дві фірми: ТОВ «Транслінк консалтинг», майже 449 тис. грн, і ТОВ «Айкюжн ІТ», майже 1,3 млн грн.

Дешевшу пропозицію від «Транслінк консалтинг» комітет відхилив, і планував підписати договір з «Айкюжн ІТ», утім перша фірма поскаржилася на комітет в АМКУ.

Колегія АМКУ, перевіривши закупівлю, встановила, що дешевшу пропозицію ТОВ «Транслінк консалтинг» було відхилено правомірно. Однак комітет мав би відхилити й «Айкюжн ІТ». Остання не подала у складі пропозиції експертний висновок на платформи, які забезпечують рівень гарантій Г-2 з функціональним профілем iOS та Android. Окрім того, відсутні підписані нею істотні умови договору.

Нагадаємо, вперше ЛОДА намагалась придбати цю ліцензію за 1,3 млн грн без проведення конкурсу, за неконкурентною переговорною процедурою, у ТОВ «Айкюжн ІТ». Тоді закупівлю через порушення також зупинила колегія АМКУ.

«Айкюжн ІТ» належить Олександру Смірнову (2,5%) та кіпрській компанії «Сорочан Холдінгз Лімітед» (97,5%). Власниками «Транслінк консалтинг» є Роман Горбатих, Сергій Мірко та Володимир Шмідко.