Оточення рівненського замгубернатора відбудує військову частину на Стрийській, що була спалана під час Майдану

26 Травня 2016

Військова частина 4114 Національної гвардії України (Львів) 13 травня за результатами тендеру замовила ПП «Вестінвестбуд» капітальний ремонт комплексної будівлі №1 за 47,22 млн грн, повідомляють «Наші гроші».

111

Військова частина 4114 (вул. Стрийська, 146) 

До кінця 2017 р. відремонтують блоки А, Б, В, Г, Д п’ятиповерхової будівлі, яку підпалили мітингувальники під час Майдану в лютому 2014 р. Тоді вигоріло чотири поверхи головного корпусу, збитки оцінювали в розмірі до 100 млн грн. Тепер планують відновити перекриття, перегородки та покрівлю, поставлять вікна та двері, виконають внутрішнє опорядження і зовнішнє оздоблення, встановлять електрообладнання та сантехніку, влаштують інженерні мережі.

На конкурс подали заявки загалом 10 підприємств, але сім з ним відхилили через недоліки в документації. Всі сім відхилених заявок були дорожчими від переможця.

Конкурентами «Вестінвестбуд» виступили рівненське ТОВ «Елікон» і львівське КП «Центр Комплекс» Львівської обласної асоціації інвалідів Всеукраїнської організації інвалідів «Союз організацій інвалідів України».

 «Вестінвестбуд» зі статутним капіталом 1 тис грн. належить Лесі Шекель. Яка раніше працювала у ПВКФ «Фіалка» Володимира Фалка. За даними ЗМІ, директор фірми Юрій Фалко є другом екс-начальника управління будівництва Рівненської облдержадміністрації Юрія Сідлецького. Крім того, інтереси підприємства в судах свого часу представляв нинішній перший заступник голови Рівненської ОДА Юрій Приварський.

Саме його рідному брату Сергію Приварському належить ТОВ «Елікон», що конкурувала на торгах військової частини.

А засновниками Львівської обласної асоціації інвалідів значаться Леонід Тарасенко, Василь Дашкевич і Юрій Погоріляк (помер у 2014 р.). Директором «Центр Комплексу» є Олександр Хорощак, якому належить будівельне ПП «Захід Центр Комплекс». Ця фірма з 2010 р. фірма виграла торгів на 74,46 млн грн., у тому числі на реставрацію музею Пінзеля, Жовквівського замку та львівської Ратуші.