Суд зобов’язав Карвацького виплатити понад 1 млн грн пайового внеску

29 Квітня 2016

Господарський суд Львівської області вирішив стягнути з Корпорації будівельних підприємств «Карпатбуд» на користь міста заборгованість зі сплати пайового внеску на створення і розвиток інженерно-транспортної та соціальної інфраструктури Львова розміром понад 1 млн грн. Про це свідчить рішення суду від 13 квітня 2016 року.

У січні 2012 року Департамент економічної політики ЛМР, Корпорація БП «Карпатбуд» та ТОВ «Спецавтобаза громадського харчування» уклали договір про пайову участь щодо будівництва  комплексу багатоквартирних житлових будинків на вул. Під Голоском, 4 та на вул. Варшавській, 201.

Будучи генпідрядником, «Карпатбуд» зобов’язався відрахувати у створення і розвиток інженерно-транспортної та соціальної інфраструктури міста 1,59 млн грн. Початково сторони домовились про сплату пайового внеску у три етапи. У грудні 2013 року до договору у цій частині внесли зміни, якими визначили нові терміни сплати внеску. Так, за першим етапом, який закінчувався у січні 2012 року, «Карпатбуд» мав сплатити 50 тис. грн, а за другим, до грудня 2015 року, – решту суми.

Першу частину внеску «Карпатбуд» сплатив вчасно і в повному обсязі, але другої частини так і не заплатив. Таким чином, станом на січень 2016 року заборгованість «Карпатбуду» по сплаті пайового внеску склала 1,55 млн грн.

У лютому 2016 року суд порушив провадження у справі за позовом керівника Львівської місцевої прокуратури № 3. Через два місяці позивач повідомив суду, що «Карпатбуд» частково погасив борг, а сума, що залишається до сплати, становить 1,08 млн грн. Варто зауважити, що підприємство не відмовлялось сплачувати внесок, але представник фірми повідомив, що через уповільнення продажу квартир, Корпорація має фінансові труднощі і звертається з проханням про розтермінування сплати суми боргу на сім місяців рівними частинами.

Розглянувши матеріали справи суд вирішив стягнути з Корпорації «Карпатбуд» на користь міського бюджету Львова 1,08 млн грн заборгованості, задовольнивши прохання корпорації про розтермінування сплати вказаної суми на 7 місяців. Так, перша частина заборгованості у сумі 154,69 тис. грн має бути покрита до травня 2016 року. Решту суми «Карпатбуд» зобов’язаний сплатити до листопада 2016 року.

Бенефіціаром Корпорації БП «Карпатбуд» є Юрій Карвацький. Фірма записана на 4 юрособи.

Найбільша частка «Карпатбуду» у розмірі 71,5%  належить ПП «Зодчий-2010», де одноосібним власником та директором є Юрій Карвацький. Ще 14,08% належить ТОВ «Карпатбудстиль» (власники: Юрій Карвацький – 60%, його дружина Тетяна Селезньова — 20% та донька Тетяна Козловська – 20%). Найменша частка ,0,31%, належить ПАТ «Прикарпатбуд». Згідно зі SMIDA, Юрій Карвацький має 9,7% акцій даного ПАТ. Новим співвласником Корпорації стало ПАТ «Компанія з управління активами «Карпати-Інвест», що володіє часткою 14,1% (акціонери: Євген Столмов – 46,74%, Людмила Петрук – 36,68%, Сергій Петрук – 16,57%). У власності останньої знаходиться приміщення першого поверху на пл. Ринок, 12 площею 61,1 м2.

Нагадаємо, у травні 2013 року Корпорація БП «Карпатбуд» разом з іншою підконтрольною родині Карвацького фірмою, ТОВ “Укрсвіт-2008”, розіграли тендер на будівництво клубу в Сокільниках вартістю 10,6 млн грн.