Близька до Дубневичів фірма продала львівським залізничникам паперу на понад 2 млн грн

08 Квітня 2016

Регіональна філія “Львівська залізниця” замовила паперу у ТОВ “Науково-виробниче підприємство “Інтертерм” на 2,35 млн грн. Про це повідомляється у Віснику державних закупівель.

Папір постачатимуть протягом цього року. Замовили 31740 пачок паперу формату А-4, щільністю 80±3 г/м2, класу С, по 500 аркушів в пачці. Вартість однієї пачки становить 74,1 грн. В інтернет-магазинах папір з такими характеристиками в роздріб продають по 78-96 грн.

Участь у торгах брали 5 компаній, однак пропозиції трьох з них відхилили. Зокрема, і найдешевшу – фірма “Торгова група “Інтерпап” провинилася в тому, що подала одну протерміновану довідку з банку. Ще одну компанію, “Український папір”, викинули за те, що допустила арифметичну помилку і не надала письмової згоди на її виправлення.

До слова, переможець торгів НВП “Інтертерм” також зробив помилку в підрахунках, адже вказав значно меншу суму, аніж зазначено в договорі, – менше 2 млн грн. Однак надав згоду на виправлення помилки, і його пропозицію не відхилили.

Єдиним конкурентом НВП “Інтертерм” було ТОВ “ДАКО Плюс” – фірма, яка вже не вперше змагається з “Інтертермом”. Загалом за час заснування “ДАКО Плюс” чотири рази змінювала і директора, і власника. Нині засновником є Степан Балай. А до того — Назарій Панчишин, який також був власником близького нардепам Ярославу та Богдану Дубневичам ТОВ “Львівбудмакс”.

Власниками ТОВ “НВП “Інтертерм” є Ігор Каїнський і Михайло Манько. Каїнський раніше був тісно пов’язаний із “Корпорацією Колійні ремонтні технології” через Фінансову компанію “Енергія-інвест” та “Украмарін”. Також він був керівником НВП “Колійні ремонтні технології”, яке заснував Ярослав Дубневич.