Дружина міського голови Винник стала власницею квартири на понад 370 “квадратів” (+ все майно)

23 Жовтня 2015

Уляна Уварова, дружина міського голови Винник Сергія Уварова, стала власницею квартири площею 372,6 м² на вулиці Сухомлинського, 12 у Винниках поблизу Львова.

Відповідний запис про реєстрацію майна було здійснено в реєстрі у вересні цього року, хоча свідоцтво про право власності було видане ще у 2012 році.

Уварова нова квартира

Будинок на Сухомлинського, 12 почали зводити у 2012 році, однак здали в експлуатацію лише в 2015-му. Ймовірно, саме тому лише тепер Уварова стала повноцінним власником квартири в новобудові, і ця нерухомість не була зазначена у деклараціях про доходи Сергія Уварова за попередні роки.

Квартири у будинку на Сухомлинського продають за ціною 9,9 тис. грн/м², а тому вартість нової квартири Уварових становить майже 3,7 млн грн. До слова, замовником будівництва виступало ТОВ “Гал-Дім”, 50% якого у 2012 році володіла Уляна Уварова. Тепер компанія повністю належить її партнерові Андрію Чорному.

Нагадаємо, Сергій Уваров також володіє частиною квартири на вулиці Кільцевій, 5 у Винниках, а його дружина, як вказано у декларації про доходи за 2014 рік, – квартирою площею 294,4 м² на вулиці Парковій, 19 у Винниках.

uvarov_chat

Сергій Уваров (фото ZIK)

Щоправда, у своїх деклараціях Сергій Уваров вказував не той номер квартири на вулиці Парковій – №46. Згідно з держреєстром речових прав на нерухоме майно, квартира з таким номером має площу лише 69,5 м², і з 2011 року й досі належить зовсім іншій людині.

Дружина Уляна також володіє землею площею майже 1,3 га у Винниках, де якраз зводять багатоповерхівку.

Володіє землею і донька Уварова Тетяна. Згідно з держреєстром, їй у травні цього року невідомий подарував 0,052 га для садівництва на вулиці Б.Хмельницького, зовсім поруч із Винниківським озером.

Мати Уварова Галина взяла в міста в оренду до серпня 2053 року ділянку площею 1,27 га на вулиці Галицькій у Винниках і передала її в суборенду внучці Тетяні. Фактично, це невеликий парк.

парк

кафе

Майбутнє кафе Уварових у Винниках

Галині Уваровій на цій ділянці належить будівля кафе площею 840,5 м².

Ще одна ділянка, для будівництва та обслуговування зблокованої котеджної забудови, є на вул. В. Івасюка, площею 0,896 га. Її власником в держреєстрі станом на 2014 рік вказано сина Уварова Віталія. Утім ця ділянка чомусь відсутня в декларації про доходи Сергія Уварова за минулий рік.

зелений двір

Будівництво житлового комплексу “Зелений двір” на вул. Івасюка

син ділянкаВіталій Уваров надав ділянку під забудову, після чого її правокористувачем став ЖБК “Винники-1”. Сьогодні на цій ділянці будують житловий комплекс “Зелений двір”, активно просуваючи проект в мережі.

Як виявилось, Віталій Уваров уклав договір суперфіцію з опонентом батька на місцевих виборах 2015, які відбудуться вже в цю неділю. Співвласницею ЖБК “Винники-1” є Алла Демчук – кандидатка на крісло міського голови м. Винники.

У 2014 році Сергій Уваров задекларував 98,6 тис. грн доходу, а члени його сім’ї – ще 31,3 тис. грн. Автопарк родини складався з малотонажного вантажного фургона Renault (2008 р.в.), і трьох легкових авто: Renault (2014 р.в.), Volkswagen (2012 р.в.) та Toyota Sequoia (2008 р.в.).

Перед тим, у 2013 році, дружина Уварова отримала від відчуження цінних паперів та корпоративних прав 0,95 млн грн, а Сергій Уваров задекларував 102,4 тис. грн доходу.

На даний момент Уляна Уварова є одноосібним власником ПП “Паладіум Люкс”, співвласницею ТОВ “Компанія”Данило Галицький” та ПП “Гал-Дім”.