Росіяни продали “Львівській залізниці” поїзд за майже 110 мільйонів

28 Вересня 2015

ДТГО “Львівська залізниця” придбало новий пасажирський дизель-поїзд за 109,8 млн грн у ПАТ “Крюківський вагонобудівний завод”. Про це повідомляється у Віснику державних закупівель.

Поїзд складатиметься з трьох вагонів із 291 місцем для сидіння пасажирів. Передбачається, що у поїзді будуть встановлені системи забезпечення мікроклімату й відеонагляду. У кабіні управління навіть буде мікрохвильова піч та холодильник.

Єдиним конкурентом “Крюківського вагонобудівного заводу” було ТОВ “Харківський вагонобудівний завод”, який пропонував дизель-поїзд за 120 млн грн. Бенефіціарними власниками “Харківського вагонобудівного заводу”, згідно з ЄДР, є киянка Тетяна Дубина (дружина екс-голова НАК “Нафтогаз Україна” Олега Дубини) і мешканець Дніпропетровська Олег Кононюк.

За даними Smida за другий квартал цього року, по 25% акцій “Крюківського вагонобудівного заводу” належать “ОВ Капитал Менеджмент ГмбХ” (Австрія), “AS Skinest Finants” та “Osauhing Delantina” (обидві з Естонії). Ще майже 19,2% належать “Трансбілдінг Сервіс Лімітед” (Великобританія).

В ЄДР вказано, що кінцевими бенефіціарними власниками Крюківського вагонобудівного заводу” є Павло Приходько (Росія), Станіслав Гамзалов (Росія), Олег Осіновський (Естонія) і Володимир Приходько (Україна). Окрім того, власником істотної участі також вказаний Юрій Андрейченко (Росія).