Помічник нардепа Парасюка та безробітний водій за 14 млн грн відремонтують дитсадок на Кульпарківській

Відділ освіти Залізничного району управління освіти департаменту гуманітарної політики ЛМР акцептував пропозицію ПП «Еталон – Ком» щодо капітального ремонту приміщення на вул. Кульпарківський, 182 з метою відновлення в ньому дитсадка за 14,29 млн грн. Про це повідомляється у Віснику державних закупівель.

Тут розташовувалась школа №40, точніше її початкові класи. Про те, що це приміщення міська влада має намір знову перетворити на дитсадок, говорять ще з 2009 року проте досі коштів виділено не було.

Згідно з технічною документацією, капітальний ремонт передбачає не лише загально будівельні роботи (облицювання фасаду, теплоізоляція, ремонт перекриттів), але встановлення вентиляції, водопостачання тощо. Чіткого терміну виконання робіт не вказано – зазначено «до повного виконання робіт».

Засновником ПП «Еталон – Ком» є 34-річний львів’янин Юрій Андросюк. Ще у січні цього року він перебував у пошуках роботи – шукав посаду водія з окладом від 6 тис. грн. Хоча з 2007 по сьогоднішній день він є єдиним засновником підприємства.

Щоправда, до 2013 року воно називалось «Роком» і займалось охоронною діяльністю. Андросюк також виконував обов’язки директора. З жовтня 2013 року директором став Роман Лобай, а підприємство змінило назву та вид діяльності. Незмінним залишився лише його статутний фонд – 1 тис. грн.

Новий директор Роман Лобай є проректором з адміністративно-господарської роботи Львівського державного університету фізичної культури, крім того, він є помічником народного депутата Володимира Парасюка на громадських засадах.

Виглядає на те, що власник та директор «Еталон – Ком» знайомі досить давно. Вони однолітки і обоє навчались у Львівській комерційній академії. Пізніше Андросюк працював у ТОВ «Еталон», де співзасновником був Лобай. Це підприємство не один раз світилось у тендерах з ознакою змови.

А протягом року (2012-2013) Юрій Андросюк працював під керівництвом однокурсника Романа Лобая на посаді начальника господарсько-експлуатаційного відділу в університеті фізкультури.

За даними ВДЗ, це, наразі, перша перемога підприємства на державних тендерах.