Суд сказав виселити колишній клуб Димінського зі стадіону «Сокіл»

03 Лютого 2015

Господарський суд Львівської області вирішив виселити ТОВ «Футбольний клуб «Львів»  з нежитлових будівель стадіону «Сокіл» площею 1059,5 кв. м, які розташовані у Львові на вулиці Патона, 1. Про це йдеться у рішенні від 22 січня 2015 року.

Як повідомляли «Н.Г. Львів», у жовтні минулого року суд розірвав договір оренди на ці будівлі, укладений між управлінням комунальної власності та ТОВ «Футбольний клуб  «Львів».

Договір оренди з клубом місто підписало ще у 2009 році. Клуб взяв приміщення стадіону «Сокіл» загальною площею 2108,4 кв. м для організації діяльності та проведення навчально-тренувальних зборів і змагань. Термін оренди – до 2019 року.

Але восени 2012 року працівники міськради під час перевірки побачили, що кілька орендованих будівель (площею 152,7 кв. м, 11,6 кв. м та 884,6 кв. м) демонтовано. В інші приміщення був відсутній доступ, бо були зачинені та із зовнішніх ознак тривалий час не використовувалися. Планувалося, що ФК «Львів» інвестує в стадіон «Сокіл» 35 млн грн, утім реконструкція так і не розпочалася.

Офіційним власником клубу у 2011 році став голова Федерації футболу Львівщини Ярослав Грисьо, який відразу заявив, що особистих коштів немає, тому буде залучати інвестиції. Основним інвестором стала компанія «Інвестмент файненшіал менеджмент» (Віргінські острови). Ця компанія також була засновником ТОВ «Західна інформаційна корпорація», яка володіє сайтом ZIK, що контролюється львівським бізнесменом і почесним президентом ще одного львівського футбольного клубу «Карпати». Фанати ФК «Львів» на неофіційному сайті писали про те, що Петро Димінський свідомо «поховав» клуб «Львів».

Разом з тим, ще минулого літа Віктор Шемчук, тодішній голова ЛОДА пропонував Петрові Димінському передати зруйнований стадіон для створення Національної академії футболу. Представники «Карпат» готові заявляли про готовність виділити кошти на проект Академії.

Нині засновником ТОВ «Футбольний клуб «Львів» є Громадська організація «Дитячо-юнацька школа футбольний клуб «Львів», яку зареєстрували у листопаді 2012 року. Засновниками є Тарас Кобко, Олег Колобович, Ярослав Лемех, Роман Марич і Андрій Пишник.