Усупереч вимогам закону “Львіввугілля” не викинуло з торгів дві пов’язані фірми

16 Грудня 2014

ДП “Львіввугілля” за результатами відкритих торгів замовило комплект сигналізаторів метану у ПАТ “Елміз” за 1 млн 857 тис. грн. Про це повідомляється у Віснику державних закупівель.

Закупівлю здійснюють за кошти держбюджету. Комплект сигналізаторів метану, суміщених з головним світильником, переможець має доставити до кінця року у відокремлений підрозділ Управління Західвуглепостач” у селі Острів Сокальського району.

За даними SMIDA за третій квартал 2014 року, ПАТ “Елміз” належить бельгійському “Алкор Секьюритиз” (“Alсor Securities”,70%) і ТОВ “Мікромодуль” (28%), яким володіють Олександр Бочкарьов, Микола Шумило і Віктор Синельниченко.

Конкурентами “Елмізу” були ТОВ НВО “Червоний металіст” (власник Олександр Котляров) і ПАТ “Елекон”, де по 49,5% належить вже згаданому ТОВ “Мікромодуль” і ПАТ “Акціонерна фінансова компанія “Система”.

Згідно із ЗУ “Про здійснення держзакупівель”, учасники торгів, де один і той же засновник володіє 25% і більше статутного капіталу, є повязаними особами. У даному випадку ТОВ “Мікромодуль” володіє 28% “Елмізу” і 49,5% “Елекону”. Пропозиції таких пов’язаних фірм комітет з конкурсних торгів повинен відхиляти.