У Трускавці регіонал і брат місцевого депутата відновлять парк за 37 мільйонів

15 Грудня 2014

Управління житлово-комунального господарства і будівництва Трускавецької міськради за результатами відкритих торгів замовило реконструкцію міського парку у ТОВ “Трускавецький водоканал” за 37,5 млн грн. Про це повідомляється у Віснику державних закупівель.

Документацією передбачено очистку потічків, труб, замощення доріжок та алей парку, облаштування стежини здоров’я, реконструкцію бульвару, нове освітлення. Також в парку з’явиться водоспад, висадять кілька тисяч дерев та кущів, облаштують багаторічні квітники, встановлять лавки, смітники, вказівники, дитячий майданчик. Роботи планують завершити у 2020 році.

На відкриті торги прийшло чотири компанії. Переможець, “Трускавецький водоканал”, запропонував найкращу ціну.

Власниками ТОВ “Трускавецький водоканал” є Трускавецька міськрада (51%) і ТОВ “Альфа Плюс” (49%). Керівником є депутат Трускавецької міськради Володимир Возняк. На сайті ради вказано, що Возняк є членом політичної партії “Народна самооборона”.

«Альфа Плюс» зареєстровано на Духа Володимира Степановича (у 2002 році — член КПУ, 44%), ТОВ «Укрюгінвест» (11%) і ТОВ «Інвест-фонд-сервіс» (45%).

ТОВ «Укрюгінвест» належить Надія Назаровій і Віктору Возняку, брату депутата Трускавецької міськради Володимира Возняка. ТОВ “Інвест-фонд-сервіс” належить чотирьом компаніям. Найбільшою часткою (майже 88%) володіє ТОВ “КУА “Акерс Інвест”, засновником якого є віргінська фірма “Найленд Юнiон Лтд”, яку пов’язують з регіоналом Василем Хмельницьким.

Нагадаємо, у 2004 році Трускавецька міська рада створила ТОВ “Трускавецький водоканал”, де місту належало 51%, решта — ТОВ “Альфа Плюс”. Товариству надали оренду на 49 років з правом викупу та передачі в суборенду земельну ділянку площею 136,7 га для створення рекреаційної зони, кварталу громадської і житлової забудови та облаштування системи водопостачання міста за рахунок земель міськради, що не надані в користування. А компанія мала вкласти 75% із необхідних 140 млн грн в реконструкцію системи водопостачання міста.

Після цього місцеві політики звинуватили мера Трускавця у фальшуванні, оскільки, за їх словами, в проекті ухвали йшлося про те, що земля надається фірмі виключно на правах оренди, однак в кінцевому документі дописано “з правом викупу та передачі в суборенду”. На початку 2007 року сесія Трускавецької міськради погодила продаж цієї ділянки. “Альфа Плюс” викупило в міста 132 га землі за 65 млн грн.

Щодо інвестицій, то відомо, що станом на 2010 рік “Альфа Плюс” інвестувало лише 21,2 млн грн.