Племінниця Хом’яка і екс-заступник губернатора отримали погодження на дозвіл на видобуток води

09 Грудня 2014

Депутати Львівської обласної ради погодили надання спеціального дозволу на користування надрами ТОВ «Вода Еко Львів». Згідно з рішенням ЛОР, підприємство може розпочинати геологічне вивчення та дослідно-промислову розробку Торфовищенського водозабору прісних підземних вод, що на території Надичівської сільської ради Жовківського району.

Як повідомляли «Н.Г.Львів», засновниками підприємства є ТОВ «Бізнеслев», яким через ТОВ «Лев» володіє екс-заступник голови ЛОДА Олег Рудницький та його батько, і ПП «МДМ — Плюс», засновником якого є Мар‘яна Курилас, племінниця Мирослава Хом’яка, екс-керівника департаменту екології і природних ресурсів ЛОДА.

ПП  «МДМ-плюс», згідно з кодом економічної діяльності (КВЕД) займається ремонтом та будівництвом, орендою, консультуванням з питань  комерційної діяльності і навіть дослідженням кон’юнктури и ринку та виявлення громадської думки. За даними ZAXID.NET, сліди діяльності підприємства у Львові чи в Україні відсутні. Натомість воно є засновником цілої низки інших підприємств. Наприклад, ТОВ «ВІП-Захід», яке займається охоронною діяльністю та проводить розслідування.  Або  «Житлобуддизайн», власницею 83% якого Мар’яна Курилас через «МДМ плюс» стала у 2008. Фірма займається будівництвом та гуртовим продажем будівельних матеріалів.

Олег Рудницький та його батьки, через фірми зі спільним коренем «Лев» є активними учасниками та переможцями тендерів від структур Львівської міської ради на прибирання, охорону тощо.