Козловський приватизує кінотеатр “Київ”

Власником 50% ТОВ “Кінокомплекс-Київ”, яке у судовому порядку намагається приватизувати кінотеатр “Київ” у Львові, став Григорій Козловський. Він відомий як власник “Гранд Готелю”, ресторану “Королівська пивоварня” та комплексу “Святослав”.

Як повідомляє Zaxid.net, інших 50% у ТОВ “Кінокомплекс-Київ” належить Вікторії Свіщовій. Ці відомості підверджуються офіційною інформацією ЄДР. Серед видів діяльності ТОВ вказано розповсюдження і демонстрацію фільмів, діяльність барів та організацію азартних ігор.

кінотеатр

Вікторія Свіщова є донькою Олександра Свіщова, президента львівського ватерпольного клубу “Динамо-Львів”. В інтерв’ю Григорій Козловський називає його партнером “закоханим у водне поле”. Спільно вони підтримують також і винниківську футбольну команду “Рух”.

Олександр Свіщов був співвласником кількох підприємств, наприклад, “Будова Львова” разом з Андріаном Гутником (депутат Львівської міськради від ВО “Свобода”), а також “Камаз-Львів” разом з Романом Блащаком, який на останніх виборах був довіреною особою кандидата в президенти Сергія Тігіпко. На сьогодні в цих підприємств нові власники, а Олександр Свіщов ще фігурує в офіційній базі ЄДР як співвласник ТОВ “Золотий Пегас”, яке щоправда, перебуває у процесі ліквідації.

Як вже повідомляли “Н.Г. Львів”, ТОВ “Кінокомплекс-Київ” отримало право на приватизацію колишнього кінотеатру способом викупу 30 травня 2013 року згідно з ухвалою ЛМР № 2356, якою будівлю за адресою пр. Шевченка, 8 включили в перелік об’єктів, що підлягають приватизації. Товариство мало першочергове право на викуп, оскільки було орендарем приміщення.

При цьому і право оренди, і внесення приміщення в приватизаційний перелік ТОВ також виборювало шляхом складних оборудок і через суд. Попередньо приміщення орендувало державне комунальне підприємство “Кінотеатр Київ”, яке відступило своє право оренди цьому товариству.

Юристи управління комунальної власності спробували оскаржити зміну орендаря, проте їх спроби виглядали надто жалюгідно – вони двічі зверталися до Вищого господарського суду України і двічі їм було відмовлено в позові. Перший раз через несплату судового збору і погано написану касацію, а другий раз вони просто не туди написали касацію і не додали супровідного листа.

У кінці 2013 року Господарський суд Львівської області зобов’язав Управління капітальної власності Львівської міської ради укласти з ТОВ “Кінокомплекс-Київ” договір купівлі-продажу приміщення колишнього кінотеатру “Київ” за 4,87 млн грн. Загальна площа колишнього кінотеатру – 835, 8 кв. м. Тобто приміщення мають продати по 5 тис. 823 грн за кв.м.

Однак пізніше в управлінні комунальної власності ЛМР вирішили, що це надто дешево, і запропонували орендарю надати коректну оцінку вартості — повідомляє Zaxid.net. “Кінокомплекс-Київ” відмовився переглядати вартість викупу приміщень і звернувся із позовом до суду, аби зобов’язати мерію продати нерухомість по уже визначеній ціні. У четвер, 13 лютого 2014 року, Львівський апеляційний господарський суд провів уже друге засідання у цій справі, призначивши експертизу звіту про оцінку майна.

За останніми відомими “Н.Г. Львів” даними, власниками ТОВ “Кінокомплекс-Київ” були Іванна Ломага (70%), Олександр Бистриков (20%), Роман Щур (7%) та по 1% мають Андрій Гавришко, Зубкова Марія, Юрій Щур. Статутний фонд становив лише 19 тис. грн. Нині ж, зі зміною власників, він зріс до 6 млн грн.