Депутат міськради не сплатив місту пайовий внесок

26 Грудня 2013

Господарський суд Львівської області вирішив стягнути з ТОВ “Преміум Маркет Пак“ на користь Департаменту економічної політики Львівської міської ради майже 230 тис. грн боргу та 15,4 тис. грн пені. Про це повідомляється в Єдиному державному реєстрі судових рішень.

У рішенні вказано, що між Департаментом та “Преміум Маркет Пак” у квітні 2012 року укладено договір про пайову участь, за яким компанія зобов’язалася здійснити відрахування у створення і розвиток інженерно-транспортної та соціальної інфраструктури міста шляхом сплати пайового внеску у сумі майже 230 тис. грн.

Як відомо, замовник, який має намір щодо забудови земельної ділянки у відповідному населеному пункті, зобов’язаний перерахувати до прийняття об’єкта будівництва в експлуатацію гроші до відповідного місцевого бюджету. Величина платежу визначається відповідно до встановленого органом місцевого самоврядування розміру пайової участі у розвитку інфраструктури, з урахуванням загальної кошторисної вартості будівництва об’єкта. При цьому не враховуються витрати на придбання та виділення земельної ділянки, звільнення будівельного майданчика від будівель, споруд та інженерних мереж, влаштування внутрішніх і позамайданчикових інженерних мереж і споруд та транспортних комунікацій.

Міськрада надсилала листи до “Преміум Маркет Пак” з вимогою терміново погасити заборгованість, однак не отримала ні відповіді, ні грошей.

Згідно з ЄДР, власниками компанії є Зеновій Будинський та його син Ростислав Будинський, депутат Львівської міськради, член ВО “Батьківщина”.