Панамський офшор хоче видобувати нафту і газ у Городоцькому районі

09 Грудня 2013

Дочірнє підприємство “Молтекс нафта і газ” Компанії “Молтекс бізнес” хоче отримати спеціальний дозвіл на видобуток нафти і газу.

У проекті рішення, розміщеного на сайті облради, вказано, що погодження стосується отримання спеціального дозволу на геологічне вивчення нафтогазоносних надр, у тому числі дослідно-промислову розробку родовищ, з подальшим видобуванням нафти і газу Городоцького газового родовища.

В Єдиному державному реєстрі судових рішень повідомляється, що Державна інспекція сільського господарства у Львівській області мала претензії до “Молтекс нафта і газ”, пов’язані зі зміною назви компанії (раніше дочірнє підприємство називалося “Європа нафта і газ України” і мало засновника з Великобританії).

Згідно з актом інспекції від 7 листопада 2012 року, дочірнє підприємство на території Городоцького району використовує земельні ділянки 2,51 га (Завидовицька сільська рада) та 0,37 га (Угрівська сільська рада) для дослідно-промислової експлуатації облаштування Городоцького газового родовища без належно оформлених документів на право користування. Утім Львівський окружний адміністративний суд скасував приписи інспекції, оскільки, на думку суду, зміна найменування юридичної особи не є підставою для переукладення договору оренди землі.

Компанія “Молтекс бізнес” (2010 рік заснування) родом з Панами. Знаходиться за адресою масової реєстрації фірм.