Фірма тендерного махінатора Єрмака побудує басейн в Сокалі за три з половиною мільйони

09 Жовтня 2013

Управління капітального будівництва Львівської облдержадміністрації замовило будівництво басейну для Сокальської санаторної школи – інтернату для дітей, хворих на сколіоз. Роботи виконає ТОВ «Еталон», яке зареєстроване в місті Тисмениця, Івано-Франківська область. Єдиним конкурентом ТОВ «Еталон» на конкурсі було «Сервіскотломонтаж-Львів», що запропонувало ціну дорожчу на 92 тис грн.

Басейн розміром 12,6 на 6,15 м повинен бути критим, з’єднуватися з приміщенням школи перехідною галереєю і мати чотири ванних кімнати. Завершити його будівництво фірма-переможець зобов’язалась до кінця 2013 року за 3 млн 580 тис грн.

Попри те, що фірма «Еталон» зареєстрована в Івано-Франківській області, троє її засновників Роман Лобай, Ірина Прендкевич та Олександр Горбунов, живуть у Львові. Останній також є співзасновником ЗАТ «Зубр», фірми, яка відома тендерними махінаціям. Її керівник і співвласник Михайло Єрмак. Як вже повідомляли «Н.Г. Львів», у вересні цього року «Зубр» виграв тендер на будівництво школи в селі Волосянка Сколівського району. Єдиним конкурентом на торгах тоді виступало ВКФ “Злагода”, фірма пов’язана з бізнес-партнером Єрмака Володимиром Гузаром. З цією ж фірмою «Зубр» розіграв тендер на будівництво школи в селі Чишки на суму майже в 30 млн грн. Участь у торгах тоді також брав і ТОВ «Еталон».

Михайло Єрмак значився у співзасновниках фірми «Еталон-Про», яка подібна не лише назвою але й згідно з інформацією з ЄДРПОУ, зареєстрована за тієї ж адресою в Тисмениці, що і «Еталон». Натомість адреса, яку фірма подала в документації конкурсних торгів про будівництво басейну в Сокалі, співпадає з адресою «Зубра», офіс якого розташовано на вулиці Зеленій у Львові.