Трамвай львівського виробництва може їздити 83 роки! Німецькі тільки 40…

27 Червня 2013

Керівництво ЛКП “Львівелектротрансу” переконує – трамвай львівського виробництва служитиме більше 80-ти років. Це в двічі більше, ніж середній експлуатаційний термін нового німецького трамваю.

Сьогодні під час брифінгу на території заводу “Електронтранс”, де презентували пілотну модель львівського трамваю, директор ЛКП “Львівелектротранс” Орест Козак розповів, що новий трамвай матиме здатність пробігу у 3 млн кілометрів. Це, за його словами, дуже багато, оскільки середньомісячний пробіг трамваю у Львові становить 3 тис. кілометрів.

Якщо вірити очільнику “Львівелектротрансу” місцеве підприємство створило практично «вічний» трамвай. Поділивши 3 мільйона кілометрів можливого пробігу на 3 тисячі км середньомісячного пробігу ми отримаємо 1000 місяців курсування по маршруту. Тобто понад 83 роки!

Для порівняння, за словами Вальтера Фегеле, керівника німецького об’єднання транспортних аматорів, що понад 60 років займається вивченням та популяризацією громадського транспорту, і трамваїв зокрема, експлуатаційний строк трамваю в Берліні становить лише 40 років.

На запитання, скільки таких трамваїв буде закуплено для Львова, Орест Козак відповів, що це залежатиме від коштів у міському бюджеті. Цього року з міського бюджету виділили 12 млн грн. Саме за цю суму “Електронтранс” домовився з Львівською міською радою виготовити пілотний зразок.

Новий низькопідлоговий трамвай на 80% зроблено з українських деталей. Кількість місць для сидіння – 58 осіб, максимальна пасажиромісткість – 250 осіб.