Редакція знайшла сім’ї російських генералів, яких морпіхи звинуватили у бездарному командуванні

14 Листопада 2022

Рустам Мурадов. Фото з live27media.com

На початку листопада російські військові 155-ої окремої бригади морської піхоти Тихоокеанського флоту рф звернулися до губернатора Приморського краю Олєга Кожемяко. У листі окупанти пожалілись на непідготовлений та погано спланований наступ на вугледарському напрямку Донеччини, результатом якого є шалені втрати особового складу та техніки.

Так, за чотири дні окупанти нібито мали аж 300 вбитих, поранених чи зниклих безвісти. У листі ворожі морпіхи вказують, кого саме із командування вважають винними в цьому. Тож, редакція «Наші гроші. Львів» знайшла інформацію про згаданих осіб та їхні родини.

Рустам Мурадов

Один із названих окупантами керівників – 49-річний генерал-лейтенант Рустам Мурадов, який лише у жовтні пересів у крісло командуючого Східного військового округу рф. До того він очолював угруповання російських військ «Восток» в Україні, за що й отримав персональні санкції від Євросоюзу.

З 2015-го Рустам Мурадов активний учасник російської агресії в Україні. Протягом двох років він обіймав керівні посади у штабі 41-ї армії та водночас був представником росії у Спільному російсько-українському центрі з контролю та координації питань припинення вогню та стабілізації лінії розмежування сторін на Донбасі.

Рустам Мурадов під час вручення «Золотой звєзди» гєроя росіі, 2017. Фото з dagpravda.ru

Редакція «Наші гроші. Львів» знайшла дружину Мурадова – 44-річну Людмілу. В очікуванні чоловіка вона втішається фотосесіями з дітьми та творчим хобі: власними руками робить альбоми, рамки для світлин та відкритки. У подружжя п’ятеро нащадків: старша донька Аріна, сини Усман, Елдар, двійнята Артур та Арслан.

Ліворуч: Усман, Аріна, Артур, Арслан і Елдар Мурадови, 2021. Фото з Instagram

Три роки тому генерал видав 20-річну доньку Аріну заміж за московського бізнесмена Раджаба Мурадова. Тож їй навіть не довелося змінювати прізвище. Ось як генерал Мурадов із дружиною витанцьовували лезгінку на весіллі разом із Державним академічним ансамблем Дагестану.

Аріна завершила московський медичний університет імені Сеченова та стала дипломованим отоларінгологом. А її 17-річний брат Усман іде батьковим шляхом. Він – випускник Московського суворівського військового училища.

Аріна і Усман Мурадови, 2022. Фото з Instagram

«Решиться на такое было для него серьезным шагом, он ещё с третьего класса грезил о суворовском училище. И вот сегодня на Поклонной горе, в Музее вечной славы, мой сыночек стал настоящим мужчиной!», – тішиться генеральша Людміла у своєму Instagram.

Слід за старшим братом у кадети подався і середущий Елдар. Молодші близнюки Мурадови поки що просто малюють татка-окупанта.

Елдар Мурадов, 2019. Фото з Instagram

Сухраб Ахмєтов

Другим полководцем, який керує наступом на вугледарському напрямку і на якого нарікали морпіхи 155-ї бригади, є людина на прізвище Ахмєтов. Полковник Сухраб Ахмєтов – це начальник берегових військ Тихоокеанського флоту рф. Хоч підлеглі вважають Мурадова та Ахмєтова земляками та на ділі це не так. Якщо перший – етнічний дагестанець, то другий – чеченець. Ахметов народився у столиці Чеченської республіки 23 грудня 1974-го (47 років).

Маргаріта та Сухраб Ахмєтови, 2019. Фото з Однокласників

Після завершення Загальновійськової академії збройних сил рф у Москві, кар’єра Сухраба Ахмєтова пішла вгору: його призначили командиром 155-ої бригади морської піхоти та заступником начальника берегових військ Тихоокеанського флоту рф. Судячи з соцмереж його родини, з 2015-го вони мешкають у місті Владивосток Приморського краю, де і дислокується 155-а бригада. Тоді дружина Сухраба Маргаріта, у дівоцтві Шевченко, не була у захваті від переїзду. Вона писала на своїй сторінці в Однокласниках:

«Переехали во Владик, хорошо, когда страна большая, еще Сахалин есть😳».

Проте тужила вона не довго. Вже наступного року на 9 травня її чоловік керував парадом у якості командуючого берегових військ Тихоокеанського флоту. З того часу посада і звання Сухраба Ахмєтова незмінні.

Сухраб Ахмєтов, 2021. Фото з kamtoday.ru

У подружжя Ахмєтових двоє дітей: 22-річний Хаджі-Мурад і 17-річна Марьяна. Мурад з дитинства мріяв про військову кар’єру і зараз вчиться на останньому курсі Новосибірського вищого військового командного училища.

Мурад Ахмєтов посередині, 2021. Фото з Instagram

Під час пошуку контактів генерала Рустама Мурадова ми випадково знайшли телефон його попередника на посаді командуючого Східним військовим округом рф  – генерал-полковника Гєннадія Жідка.

«Учитывайтеразницувовремени!», – благає Жідко в абонентів, ймовірно, через українське відрядження, адже з травня до липня цього року 57-річний Гєннадій Жідко командував російськими військами в Україні, а до того був заступником міністра оборони рф з військово-політичної роботи.

Гєннадій Жідко. Фото з regnum.ru

51-річна дружина окупанта Жанетта за освітою економіст і тривалий час була безробітною, проте, у 2010-х її кар’єра почала стрімко розвиватися. У 2015-му родина Жідків переїхала з Санкт-Петербургу до Самари. Тут батько сімейства отримав нову посаду: спочатку начальника штаба, а згодом і командуючого 2-ої загальновійськової армії.

Жанетта Жідко. Фото з ВКонтакті

Родина генерала, виглядає, добре забезпечена. До 2015-го дружина Жідка їздила на кросовері Honda CR-V, потім пересіла на сірий позашляховик Land Rover Discovery. Зараз Жанетта користується Toyota Land Cruiser 200.

Аліна Жідко. Фото з ВКонтакті

У подружжя двійко доньок: 32-річна Свєтлана та 29-річна Аліна. Останню у російській мережі sprashivai.ru регулярно питали про подругу, ув’язнену за зберігання наркотиків. «Если не ошибаюсь, Диану завезли с наркотой, почему ты на свободе? Ты же слила её! Хорошо на воле да?», – питав у неї користувач.

Аліна Жідко. Фото з ВКонтакті

Контакти російських генералів та їхніх родичів

Рустам Мурадов

Телефони: його +79141381999, +79170129739; дружини +79232262276; зятя +79175100005, +79104540149. Email: дружини utik181@mail.ru. ВКонтакті: дружина Людмила Мурадова, донька Арина Мурадова, ще одна її сторінка, син Усман Мурадов, зять Раджаб Мурадов. Instagram: дружина Людмила, донька ARINA MURADOVA.

Сухраб Ахмєтов

Телефони: його +79244797266, +79143459152, сина +79243042388. Email: його sukhrabsultanovich23121974@gmail.com. ВКонтакті: син Murad Akhmedov, донька Марьяна Ахмедова. Однокласники: дружина ツМаргаритаツ ШЕВЧЕНКО-Ахмедова, донька Марьяшка Обаяшка. Instagram: син Murad Akhmedov.

Гєннадій Жідко

Телефони: його +79639105850, +79015854962; дружини +79379850303, +79166051760; доньки Аліни +79063477010. Email дружини zhanna55@yandex.ru. Skype дружини zhanna55. ВКонтакті: дружина Жанна Жанна, донька Аліна Алинка Тульская. Дружина в Однокласниках і Мір Тесен. Facebook доньки Алина Тульская.

 

Матеріал підготовлено за підтримки Інтерньюс Нетворк. Матеріал відображає позицію редакції і не обов’язково відображає позицію Інтерньюс Нетворк.