- NGL.media - https://ngl.media -

Поточний ремонт шляхів на Львівщині здійснить партнер дорожніх «змовників»

31.10.2022 @ 08:30 в Львів,Новини

Департамент дорожнього господарства Львівської облдержадміністрації двома угодами замовив послуги з утримання та поточного дрібного ремонту автодоріг загального користування місцевого значення у ТОВ «Шляховик-Т» на понад 957 млн грн. Про це стало відомо з порталу закупівель Prozorro.

За ці кошти фірма повинна утримувати та ремонтувати майже 3 тисячі кілометрів доріг області. Угоди діятимуть до кінця березня 2023-го року.

Про тендери

Перша закупівля [1] – на догляд за 1820,2 км автошляхів. ТОВ «Шляховик-Т» було єдиним учасником спрощеної процедури і стало переможцем із пропозицієї в понад 517 млн грн.

Суму фінансування на 2022 рік кілька разів змінювали. Але до кінця року останніми змінами до угоди передбачено витрат на утримання і ремонти на понад 85 млн грн.

За ці гроші підрядник зобов’язався утримувати дороги загального користування мiсцевого значення (не вказано, які саме) на 55,5 млн грн, а також:

  • Випучки – Рудники, Криниця – Більче – Волиця;  Устя – Розвадiв та Велика Горожанка – Новосiлки Опарські – 4 млн грн,
  • (Київ – Чоп) – Бродки; Миколаїв – Хоросно; Щирець – Kpaciв; Гонятичi – (Київ – Чоп); Угерсько – Кути; Ходовичi – Лани Соколiвськi; Меденичi – Летня – 9,9 млн грн,
  • Пiсочна (Миколаїв – Жидачiв – Калуш) та Крупське – 2,2 млн грн,
  • Ланiвка – Райлiв; Стрiлки – Дiдушичi та Ков’ярі – (Київ – Чоп) – 10 млн грн,
  • Криниця – Бiльче – Волиця, Пiсочна – (Миколаїв – Жидачiв – Калуш) – 3,8 млн грн. 

Ще один договір на майже 440 млн грн підписали із цим же підрядником [2], але тут участь в закупівлі також брало ТОВ «Онур конструкціон інтернешнл». Останнє пропонувало вищу ціну, ніж переможець – 501 млн грн проти 479 млн грн. «Шляховик-Т» знизив ціну до майже 440 млн і отримав право на угоду.

За цю суму підрядник зобов’язався утримувати 1043,6 км доріг у області.

Останніми змінами до угоди передбачене бюджетне фінансування на 49,2 млн грн. За ці гроші цьогоріч повинні ремонтувати:

  • дороги загального користування місцевого значення – 38,2 млн грн,
  • Либохора – Верхнє Висоцьке – 1 млн грн,
  • Головецько – Пшонець – 8,5 млн грн,
  • Старий Самбiр – Кобло – 1,5 млн грн. 

Про підрядника

ТОВ «Шляховик-Т» зареєстровано у Львові. Хоча раніше місцем реєстрації вказували місто Теребовля, Тернопільської області. Компанію зареєстрували у лютому 2019 року. Спершу її власником був Мнацаканян Сірак, однак згодом вона перейшла у власність Олегу Вітковському і Миколі Карпцю.

За даними YouControl, із часу заснування компанія отримала держзамовлень на 6,4 млрд грн. Згідно з Сlarity-project, 4,3 млрд фірма отримала саме від Департаменту дорожнього господарства ЛОДА.

Згідно з довідками компанії, «Шляховик-Т» для виконання робіт залучатиме техніку  ТДВ «ШРБУ №88», МПП «Нара», ТОВ «Балтом Україна», Самвела Аветісяна (власник того ж МПП «Нара») і ТОВ «ВТП «Капітал-Буд». А майстерню, піско- і бітумбазу тощо орендує у Самборі в того ж «ШРБУ №88».

«Наші гроші. Львів» раніше писали [3], що «Шляховик-Т» активно співпрацює з МПП «Нара» і ТДВ «ШРБУ №88» (не тільки бере в них техніку, а й отримує субпідряди), які відзначались сумнівною конкуренцією на торгах. Ці компанії намагались оскаржили накладені АМКУ штрафи за змови на торгах. Але касаційний суд відправив [4] справу на новий розгляд. Нещодавно, 10 жовтня, суд відмовив [5] МПП «Нара» у визнанні недійсним рішення АМКУ.

Таке рішення АМКУ забороняє участь у торгах оштрафованих компаній протягом наступних трьох років. Так, цьогоріч ні «Нара», ні «ШРБУ №88» взагалі не отримували підрядів.

Цікаво, що місцем реєстрації першого власника «Шляховик-Т» Мнацаканяна Сірака вказано м. Тернопіль, вул. Мазепи, 3/16. Таку ж адресу на документах ми знайшли і в Аветісян Марі Самвелівни. Нагадаємо, Самвел Аветісян є власником МПП «Нара», а Аветисян Нара Самвелівна була власницею «ШРБУ №88» у 2018 році.


Статтю роздруковано з NGL.media: https://ngl.media

URL статті: https://ngl.media/2022/10/31/potochnyj-remont-shlyahiv-na-lvivshhyni-zdijsnyt-partner-dorozhnih-zmovnykiv/

URLs in this post:

[1] закупівля: https://prozorro.gov.ua/tender/UA-2022-07-13-004975-a

[2] підписали із цим же підрядником: https://prozorro.gov.ua/tender/UA-2022-08-02-002097-a

[3] раніше писали: https://ngl.media/2021/04/20/kompaniya-subpidryadnyk-dorozhnyh-zmovnykiv-remontuvatyme-dorogy-lvivshhyny-za-170-mln-grn/

[4] відправив: https://reyestr.court.gov.ua/Review/101240299

[5] відмовив: https://reyestr.court.gov.ua/Review/106755762

Copyright © 2013-2020 НАШІ ГРОШІ - ЛЬВІВ. All rights reserved.