Ремонт амфітеатру у Рахові завершить тендерний махінатор та найбільший платник податків

26 Жовтня 2022

Фото: Рахів.City

Рахівська міська рада  підписала договір на ремонт трибуни міського амфітеатру з приватним підприємцем Павлом Бердарем. Сума угоди – 1,2 млн грн. Для Бердаря це вже третя угода на ремонт цього об’єкту, попри викриття АМКУ махінацій його підприємством під час одних із торгів.

Про амфітеатр «Буркут»

Амфітеатр «Буркут» ремонтують в рамках Проєкту міжнародної технічної допомоги Європейського Союзу «Сприяння культурі гуцульського етносу в румунсько-українському прикордонному регіоні».

У вересні 2021 року Рахівська міськрада вже повідомляла, що роботи з оновлення амфітеатру виконані на 70%. Тут було зроблено нове водовідведення, облаштовано приміщення під роздягальні, нові опори і нова сцена. Завершення робіт планували у квітні 2022 року. На той момент загальний кошторис становив 2,8 млн грн.

Про тендер

Перший підряд на реконструкцію амфітеатру Павло Бердар отримав ще у 2020 році як директор та засновник ТОВ «Квадробуд-БПВ». Тоді він розіграв торги з підставним приватним підприємцем Михайлом Думином. У липні 2021 року фірма отримала 340 тис. грн штрафу за махінації на торгах від Західного міжобласного тервідділення АМКУ.

Адмінколегія також з’ясувала, що конкуренти спільно використовували одну електронну пошту, мали спільних працівників, а їхні кошториси складала одна людина. Після рішення АМКУ фірма не може брати участі у відкритих торгах протягом трьох років, однак з нею можна укладати прямі угоди. Що і зробила Рахівська міська рада – в січні 2022 року підписала прямий договір із ТОВ «Квадробуд-БПВ» на майже 700 тис. грн.

А у жовтні 2022-го місто продовжило співпрацю вже не із фірмою, а з її власником Павлом Бердарем як із приватним підприємцем. Договір про закупівлю на 1,2 млн грн було опубліковано у системі Prozorro 20 жовтня. Відтак, загальна вартість оновлення разом із останньою угодою сягає майже 4 млн грн.

Про підрядника

Приватним підприємцем Павло Бердар зареєстрований з 2009 року. З початку 2022 отримав державних підрядів 1,3 млн грн. На таку саму суму цього року отримало державних замовлень і його ж ТОВ «Квадробуд-БПВ», всі – у Рахівському районі.

Минулого року міський голова Рахова вручив Бердару грамоту та медаль Верховної ради України «за вагомий особистий внесок у соціально-економічний розвиток регіону, активну громадську позицію та високий професіоналізм.» У повідомленні ради вказано, що «Квадробуд-БПВ» платить найбільше податків в регіоні.