Позивний «Батя»: що відомо про командира роти першого загону «Єрмак»

29 Вересня 2022

У вересні сторінка Оренбурзького військового козацького товариства у ВКонтакті опублікувала допис про командира роти першого загону «Єрмак», під’єсаула Максіма з позивним Батя.

Фото з ВКонтакті

Як зазначено у публікації, Батя – представник саме Волзького козачого товариства. «Єрмак» комплектується козаками і Оренбурзького, і Волзького військ. Нещодавно Батя повернувся з України, де протягом двох місяців брав участь у війні. А тепер окупант знову готується до відправки в Україну.

Це Кулєшов Максім Владіміровіч з міста Йошкар-Ола республіки Марій Ел. Хоча він тепер живе у росії, але народився у Харкові 14 серпня 1980 року. Звідтам родом його мати Надєжда Кулєшова, яка народилась 8 серпня 1959 року народження, навчалась у харківській школі №32.

Єдине фото Надєжди Кулєшової в соцмережах

Вона познайомилась із його батьком-чеченцем, працюючи у тодішньому Харківському гвардійському вищому танковому командному училищі, розповів сам Максім Кулєшов. Туди його майбутній батько-військовий приїхав навчатись. Профіль колишньої харків’янки не надто інформативний, ні в Однокласниках, ні у Вконтакті. Але в друзях є родичі й з України.

Як виявилось, Максім Кулєшов, який є  атаманом «Хутора Царєвококшайскій», активно роздає інтерв’ю, в яких журналісти навіть не ховають його повне ім’я. Наприклад, кілька днів тому він відкрито коментував так звану часткову мобілізацію в росії: «если мы не хотим войны на территории рф, мобилизация необходима».

До речі, Харківщину окупант називає «моя земля»:

«Для меня даже вопрос не стоял: идти защищать от нацистов мою землю или не идти? Служил я и со мной туда отправились семь моих казаков, служили мы в 15-ом добровольческом казачьем отряде «Ермак». На начало, ну так скажем, нашего контракта там я был в должности командира штурмового взвода и уже через две недели принял в командование штурмовую роту… Если бы российская федерация не нанесла упреждающий удар, то мы бы имели сейчас войну на своей территории».

Максім не приховує, що війна в Україні для нього не перша.

«В свое время я ранее участвовал в боевых действиях на Северном Кавказе и могу сказать, что сейчас идет другая война. На Украине – война артиллерии и поэтому очень важно внимательно слушать, смотреть во все стороны, для того, чтобы сберечь себя и своих товарищей», – радить окупант своїм «колегам».

Всі сторінки Максіма Кулєшова у соцмережах (ВКонтакті, Однокласники, Instagram) закриті, але це не завадило нам знайти його дружину – її звати Ольга, у дівоцтві «Корєпова».

Матеріал підготовлено за підтримки Інтерньюс Нетворк. Матеріал відображає позицію редакції і не обов’язково відображає позицію Інтерньюс Нетворк. 

«Все вкрали, розграбували, розбомбили»