- NGL.media - https://ngl.media -

Суд заново розглядатиме справу щодо викупленої ділянки «Едем Резорту» з озером

09.09.2022 @ 13:55 в Львів,Новини

Верховний Суд частково задовольнив касаційну скаргу заступника керівника Київської міської прокуратури і відправив справу щодо ділянки з водоймою комплексу «Едем Резорт» на новий розгляд.

Ділянку площею 15 га з озером біля села Стрілки на Львівщині ще з червня 2020 року Львівська обласна прокуратура намагається повернути державі. Основна претензія полягає в тому, що ділянку продали ТОВ «Узлісся» (відпочинковий комплекс «Едем Резорт») Ігоря Кривецького. Хоча не мали б цього робити, оскільки тут розташоване озеро та прибережна смуга, які, «відповідно до чинного законодавства, не підлягають відчуженню з державної власності».

У липні 2021 року Львівська обласна прокуратура програла [1] першу інстанцію у справі з поверненням ділянки державі. Усе через брак доказів − суддя Господарського суду міста Києва Інга Усатенко не побачила озера на ділянці. І відповідно не побачила підстав визнати угоду про продаж ділянки озером недійсною.

На початку 2022 року судді апеляційного суду також не побачили озера [2] на ділянці та підтримали суддю першої інстанції. Як зазначено у постанові, під час дослідження використали геопортал «Водні ресурси України» Водного кадастру України та за його даними встановили, що у межах досліджуваної ділянки природні водні об’єкти відсутні.

Тепер Верховний Суд погодився з доводами прокуратури, що суди першої та апеляційної інстанцій порушили норм матеріального і процесуального права. Наприклад, суди не врахували, що ділянка орендувалась з 2003 року саме як землі водного фонду, а відсутність проєкту землеустрою щодо встановлення прибережної захисної смуги не свідчить про відсутність самої прибережної захисної смуги. Судді також відхиляли докази, що там є водний об’єкт та інше.

Таким чином, господарський суд розглядатиме справу щодо ділянки з водоймою заново.


Статтю роздруковано з NGL.media: https://ngl.media

URL статті: https://ngl.media/2022/09/09/sud-zanovo-rozglyadatyme-spravu-shhodo-vykuplenoyi-dilyanky-edem-rezortu-z-ozerom/

URLs in this post:

[1] програла: https://ngl.media/2021/07/22/kyyivskyj-sud-ne-pobachyv-ozera-bilya-edem-rezortu-i-zalyshyv-dilyanku-kryvetskomu/

[2] не побачили озера: https://ngl.media/2022/02/01/dilyanku-edem-rezortu-zalyshyly-kryvetskomu-sud-znovu-ne-pobachyv-ozera/

Copyright © 2013-2020 НАШІ ГРОШІ - ЛЬВІВ. All rights reserved.