- NGL.media - https://ngl.media -

Поліція провела обшуки у львівських волонтерів Літинського та Островського 

08.09.2022 @ 09:20 в Львів,Новини

Сьогодні вранці 8 вересня поліція провела обшуки у помешканнях львівських волонтерів Святослава Літинського та Назарія Островського. Вони обидва є фігурантами у кримінальному провадження відкритого київським управлінням Національної поліції України щодо незаконного продажу гуманітарної допомоги, в даному випадку автомобілів.

Як розповів Святослав Літинський, зараз він перебуває у Польщі, куди він поїхав за ще однієї автівкою для Збройних Сил України. Про обшук в своєму помешканні він дізнався від своєї дружини. Вранці у двері його квартири подзвонили і повідомили, що принесли повістку. Але коли дружина відчинила, то їй вручили ухвалу про обшук.

Приблизно в цей самий час обшуки відбулись і в помешканні ще одного львівського волонтера Назарія Островського, який також займався пошуком та ввезенням автомобілів для ЗСУ.

«Мені зараз важко щось коментувати – у мене йдуть обшуки. Але це чиста фабрикація. Я дуже здивований. Я завозив це авто для капелана Ігоря Плохого, який служить зараз на миколаївському напрямку», – коротко розповів Назарій Островський.

Про те, що автомобіль передавали Плохому, підтвердив і Святослав Літинський.

Ухвалу про проведення обшуку видала ще 16 серпня слідча суддя Голосіївського районного суду Києва Вікторія Хоменко у рамках кримінального провадження ще від 24 червня 2022 року. Наразі ухвали у цьому досудовому розслідуванні взагалі не публікували в Єдиному державному реєстрі судових рішень.

Відомо, що слідчі розслідують «факти незаконного використання з метою отримання прибутку автотранспорту, який ввезений на територію України в якості гуманітарної допомоги групою з числа жителів м. Києва, Київської та Львівської областей».

Святослав Літинський разом з однодумцями ввезли і передали військовим понад 250 автомобілів. Про збірку коштів і всі витрати він звітував на своїй сторінці.


Статтю роздруковано з NGL.media: https://ngl.media

URL статті: https://ngl.media/2022/09/08/politsiya-provela-obshuky-u-lvivskyh-volonteriv-litynskogo-ta-ostrovskogo/

Copyright © 2013-2020 НАШІ ГРОШІ - ЛЬВІВ. All rights reserved.