Екс-голова «Ради Львівщини» збудує багатоповерхівку на вулиці з садибами

26 Серпня 2022

Андрій Якимів, фото із сторінки Львівської обласної ради

Виконавчий комітет Львівської міськради видав містобудівні умови та обмеження Андрію Якиміву, екс-голові «Ради Львівщини», на реконструкцію одноповерхового житлового будинку під 4-поверховий багатоквартирний житловий будинок на вулиці Куликівській, 21 у Львові.

Як раніше писали «Наші гроші. Львів», восени 2021 року депутати міськради передали йому в оренду ділянку площею 0,03 га для будівництва багатоквартирного будинку за цією адресою. На ділянці тоді була будівля площею 179 кв. м та гараж площею 15,9 кв. м, які належали Андрію Якиміву. Останню нерухомість він придбав у прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля.

Земельна ділянка на вул. Куликівській, 21 (фото з проєкту ухвали)

Фото вул. Куликівської, 21 з проєктів ухвал

Згідно з генеральним планом, ділянка розташована в зоні малоповерхової житлової забудови, де дозволено до чотирьох поверхів. А згідно з зонінгом – в зоні садибної житлової забудови, тут можна зводити будівлі не вище 18 метрів.

Містобудівними умовами дозволена будівля висотою 18,3 м – від найнижчої відмітки поверхні землі до закінчення конструктивних частин будівлі з відсотком забудови землі 66,1%.

Як саме виглядатиме реконструкція – невідомо. На виконкомі не представили відповідні візуалізації.

Андрій Якимів є колишнім депутатом Львівської міської ради. З січня 2021 року до червня 2022 року, за даними YouControl, він очолював обласну асоціацію місцевих рад «Ради Львівщини». На цій посаді він став фігурантом матеріалу «НГ. Львів» − «Сходили на Пікуй». Очолювана ним асоціація витратила кошти з обласної програми розвитку культури на депутатсько-чиновницький святковий похід на гору Пікуй.

На вул. Куликівській, 21 зареєстровані три компанії Андрія Якиміва – ТОВ «Вишня Екопарк», ТОВ «Крафтові технології» та ПП «Львівтехнопарк».