Директору улюбленого підрядника «Львівавтодору» призначили 130 тис. грн застави

18 Серпня 2022

Фото: ЛМР

Слідчий суддя Личаківського районного суду Львова обрав запобіжний захід для директора ТОВ «НВП Шляхбуд», який підозрюється у службовому підробленні та розтраті майна.

Суд призначив йому тримання під вартою до 13 жовтня цього року із можливістю внесення 130 тис. грн застави.

За версією слідства, чоловік вніс до актів приймання виконаних будівельних робіт з капремонту вулиці Пластової (від вул. Богданівської до вул. Бескидської) у Львові неправдиві відомості. На підставі них ЛКП «Львівавтодор» перерахувало компанії майже 23 млн грн, що призвело до 310 тис. грн збитків.

Підозрюваний на засіданні суду повідомив, що не вчиняв жодного кримінального правопорушення. А його захисниця вказала, що підозра є необґрунтованою,  ризики, які наведені прокурором, – не підтверджені, тому просила відмовити у задоволенні клопотання про запобіжний захід.

Суддя вирішив, що підозра обґрунтована, базується на висновках експертів, протоколі допиту спеціаліста Західного офісу та висновку судово-економічної експертизи.

ТОВ «НВП Шляхбуд» зареєстроване у Рівненській області, його основним замовником, за даними Clarity, є ЛКП «Львівавтодор». У трійку лідерів також входить Рівненська ОДА і ЛКП «Зелене місто».

«Наші гроші. Львів» неодноразово писали, що це товариство розпилює тендери у Львові, в результаті «НВП Шляхбуд» було двічі оштрафоване АМКУ за антиконкурентні узгоджені дії на торгах.

Підписи підозрюваного і директора фірми-конкурента на тендері ЛКП

«НВП Шляхбуд» володіє Оксана Панасюк, директором з 10 вересня 2019 року, згідно з YouControl, є Сергій Таргоній. В ухвалі суду мова йде про події у вересні-грудні 2019 року.