- NGL.media - https://ngl.media -

Козицький заявив про непрозорість відшкодування ПДВ на Львівщині

29.07.2022 @ 18:46 в Львів,Новини

Голова Львівської ОВА Максим Козицький повідомив, що в адміністрацію звернулись підприємці зі скаргами на роботу Головного управління ДПС у Львівській області. Мова йде про незрозуміле ухвалення рішень, в ручному режимі, щодо відшкодування бізнесу податку на додану вартість.

«Львівська ОВА звернулась з запитом до ДПС у Львівській області, щоб спростувати чи підтвердити цю інформацію. Але нам банально відмовили та не надали інформації. Відповідно до тих даних, які вдалося отримати, податкова справді не забезпечила прозорий механізм відшкодування ПДВ», – повідомив Максим Козицький.

Так, з 1 січня на Львівщині 135 суб’єктам підприємницької діяльності відшкодували понад 1,5 млн грн ПДВ кожному. Загальна сума відшкодованого ПДВ для цих підприємств становить понад 1 млрд 165 млн грн.

Але серед цих 135 підприємств – 13 не мають жодного працівника. А їм відшкодували 129 млн грн. При цьому сума податків, які вони сплатили до бюджетів всіх рівнів, – 20 млн грн. Одне із підприємств отримало відшкодування з державного бюджету в розмірі 40 млн грн, а натомість сплатило податків аж 26 тис. грн. Також 30 підприємств, які працюють менше, ніж рік, отримали відшкодування ПДВ на суму понад 242 млн грн. Натомість сплатили лише 7,3 млн грн податків.

«Більше того, із цих 30 підприємств на 16 не працює жодної або лише одна особа, на 9 підприємствах працює від 2 до 5 людей. Такі дані є тривожним сигналом і породжують більше запитань, ніж відповідей. Якщо Головне управління ДПС Львівщини не може дати на них відповідей, то звертатимемось з відповідним запитом до ДПС України та Міністерства фінансів України. Такі речі неприпустимі у воєнний час», – заявив голова ЛОВА.

«Дивно, коли реальний сектор економіки, в тому числі суб’єкти фермерського господарства, стоїть в черзі, щоб отримати бюджетне відшкодування, а підприємства, які були зареєстровані наприкінці минулого року, показують такі «ефективні» показники і, як наслідок, отримують першочергово бюджетні відшкодування, навіть у період воєнного стану», – каже перший заступник начальника Львівської ОВА Андрій Годик.


Статтю роздруковано з NGL.media: https://ngl.media

URL статті: https://ngl.media/2022/07/29/kozytskyj-zayavyv-pro-neprozorist-vidshkoduvannya-pdv-na-lvivshhyni/

Copyright © 2013-2020 НАШІ ГРОШІ - ЛЬВІВ. All rights reserved.