- NGL.media - https://ngl.media -

Суд примусово продовжив забудовникові оренду землі на вулиці Судовій

19.07.2022 @ 08:30 в Львів,Новини

Західний апеляційний господарський суд продовжив договір оренди комунальної землі на вул. Судовій у Львові ТОВ «Голуба лагуна» на десять років.

Джерело: постанова [1] суду, оприлюднена в реєстрі 15 липня.

На ділянці площею 0,038 га «Голуба лагуна» зводить ЖК «Дохідний дім Interest». У 2007 році ділянку передали компанії для будівництва адміністративно-офісної будівлі. Наразі це будівництво заморожене.

Вигляд на заморожене будівництво у серпні 2021 році. Зображення ЛУН

У 2017 році у компанії закінчився термін оренди земельної ділянки, а депутати не підтримали ухвалу про продовження. Департамент ДАБІ у Львівській області також скасував компанії «Голуба лагуна» містобудівні умови та обмеження, які чомусь були видані міськрадою на «багатоквартирний житловий будинок з вбудованими приміщеннями громадського призначення». Крім того інспекція ДАБК у Львові скасувала декларацію про початок будівельних робіт.

Згодом забудовник успішно оскаржив [2] ці рішення через суд. Львівська міська рада також подала до суду позов про знесення будинку, але минулоріч остаточно програла [3].

Як стало відомо зі свіжої постанови суду, фірма зверталась до міста з листом для продовження договору оренди, який надіслала у встановлені терміни, а саме до 7 серпня 2017 року. Але не додала до вказаного повідомлення проєкту додаткової угоди. «Голуба лагуна» вважає, що в продовженні оренди відмовили безпідставно, оскільки в переліку документів міськрада не вимагала надсилання такого проєкту.

Місце будівництва. Фото: скрін з Google-maps

Як встановив суд, міська рада і справді не вимагала від орендаря надсилання такого документа, не висловлювала претензій щодо користування земельною ділянкою та не просила повернути її після закінчення строку дії договору оренди. Водночас і договором оренди не передбачено обов`язку додавати такий проєкт при поновленні угоди. Відтак, поведінку міськради у цій справі, на думку суду, «не можна визнати добросовісною».

Суд визнав договір оренди землі продовженим ще на 10 років, до 15 листопада 2027 року. Місто також має оплатити всі судові витрати.

Компанія «Голуба лагуна» зареєстрована у Львові. Її власником та керівником є Юрій Матала.


Статтю роздруковано з NGL.media: https://ngl.media

URL статті: https://ngl.media/2022/07/19/sud-prymusovo-prodovzhyv-zabudovnykovi-orendu-zemli-na-vulytsi-sudovij/

URLs in this post:

[1] постанова: https://reyestr.court.gov.ua/Review/105230869

[2] оскаржив: https://ngl.media/2021/03/12/sud-vidnovyv-deklaratsiyu-na-budivnytstvo-zamorozhenogo-zhk-v-istorychnomu-areali/

[3] програла: https://ngl.media/2021/08/03/zabudovnyk-na-vulytsi-sudovij-oskarzhyv-znesennya-svogo-nedobudovanogo-zhk/

Copyright © 2013-2020 НАШІ ГРОШІ - ЛЬВІВ. All rights reserved.