- NGL.media - https://ngl.media -

Директора фірми «Турист» підозрюють у заволодінні 2 млн грн на реконструкції Собору Св. Юра

22.06.2022 @ 10:40 в Львів,Новини

Управління Служби безпеки України у Львівській області виявило розкрадання бюджетних коштів, призначених для реставрації території Архикатедрального собору Святого Юра у Львові. Мова йде про привласнення більше 2 млн грн.

«Наші гроші. Львів» з’ясували, що це підприємство «Турист», з яким минулоріч Управління капітального будівництва Львівської ОДА підписало договір вартістю 10,66 млн грн. Як тоді ми наголошували [1] у матеріалі, підрядником стала компанія, яка неодноразово імітувала конкуренцію на відкритих торгах, а її власник та директор був обвинуваченим в іншій справі про розкрадання коштів.

Як повідомила сьогодні прокуратура Львівської області,  директор цього підприємства підозрюєтьлся у заволодінні коштів у вигляді частини вартості послуг за роботи, які в дійсності не виконувались, а також за використані матеріали, які непередбачені локальним кошторисом.

«Він склав службові документи, які містять недостовірні відомості, завищивши об’єми та вартість виконаних будівельних робіт під час виконання підприємством будівельних робіт та використання будівельних матеріалів по об’єкту», – повідомила [2] прес-служба прокуратури.

Власником і директором ТОВ «Підприємство «Турист» є Володимир Смалюх. Наразі йому повідомили про підозру у вчинення кримінального правопорушення за ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) та ч. 1 ст. 366 (службове підроблення) ККУ.

Підозрюваному вже обрали запобіжний захід у вигляді застави та наклали арешт на його майно.

Як повідомляли «Наші гроші. Львів», Володимир Смалюх є обвинуваченим ще в одній справі щодо привласнення державних коштів. Його обвинувачують у заволодінні бюджетними грошима під час реконструкції очисних споруд для «Дрогобичводоканалу» у 2018 році. Справа триває досі, остання ухвала датована травнем цього року, суд призначив [3] повторну  будівельно-технічну експертизу.

Тендерний махінатор отримає понад десять мільйонів на реконструкцію собору Святого Юра [1]


Статтю роздруковано з NGL.media: https://ngl.media

URL статті: https://ngl.media/2022/06/22/dyrektora-pidpryyemstva-turyst-pidozryuyut-u-zavolodinni-2-mln-grn-na-rekonstruktsiyi-soboru-sv-yura/

URLs in this post:

[1] наголошували: https://ngl.media/2021/11/29/tendernyj-mahinator-otrymaye-ponad-desyat-miljoniv-na-rekonstruktsiyu-soboru-svyatogo-yura/

[2] повідомила: https://lviv.gp.gov.ua/ua/news.html?_m=publications&_c=view&_t=rec&id=315100

[3] призначив: https://reyestr.court.gov.ua/Review/104501817

Copyright © 2013-2020 НАШІ ГРОШІ - ЛЬВІВ. All rights reserved.