«Недобитки» з ЛНР: редакція ідентифікувала двох окупантів, яким вручили медалі

06 Червня 2022

Армія росії зараз разом із так званою народної міліцією самопроголошеної ЛНР штурмують Сєвєродонецьк. Поранених військових з народної міліції відправляють лікуватись у луганську лікарню. Нещодавно до недобитків завітав очільник самопроголошеної ЛНР Леонід Пасічник та заступниця голови держдуми рф Анна Кузнєцова.

Подарунки від партії «Єдіная Росія» отримали 11 військовослужбовців, а також Пасічник вручив їм медалі «За бойові заслуги». Із сюжетів пропагандистських ЗМІ вдалося ідентифікувати двох осіб терористичного угрупування.

Сюжети-нагородження військових народної міліції почали з’являтись у пропагандистських ЗМІ 2 червня, хоча візит російської чиновниці та колаборанта був явно раніше.

Один із ідентифікованих військових похвалився нагородою ще у ввечері 30 травня.

«Большое спасибо Пасечник Леониду Ивановичу за награждение», ‒ написав на своїй сторінці у ВКонтакті Олексій Ситник і додав фото медалі.

Згідно із соцмережами та відомостями з його водійського посвідчення, Ситник Олексій Максимович має 27 років (народився 20 липня 1994 року), живе у Луганську, закінчив місцевий Інститут історії, міжнародних відносин і соціально-політичних наук.

У нього є чотири сторінки у ВКонтакті (на двох із яких використовує прізвище «Титов»), але на жодній із них немає згадки про війну або власну військову службу. В одному із профілів у розділі «військова служба» зазначив: «не служил, и сильно меня туда не тянет».

19 травня Ситник опублікував фото з лікарняного ліжка з підписом: «Вот так провожу теперь дни».

Крім цього, у Ситника є дві сторінки в Однокласниках. Одна із них неактивна, а інша, схоже, створена нещодавно. На ній він оновив фотографію та репостить сюжети про відвідини Пасічником лікарні.

Олексій Ситник

Інший ідентифікований ‒ Даніл Ларін із селища Краснодон Луганської області. Він народився 7 вересня, наймовірніше, 2001 року. З його сторінок у ВКонтакті невідомо, чим він займався після закінчення школи.

Першого червня Ларін змінив фото на одній із сторінок – тепер він у військовій формі з автоматом та червоною нашивкою.

Щоправда, в Однокласниках Даніл Ларін підтримував заклики до російської агресії ще у 2019 році. А зараз лайкає пропагандистські дописи своєї бабусі ‒ Валєнтіни Ларіної. Уродженка Сахалінської області, яка проживає зараз Краснодоні, переважно наповнює стрічку дописами від очільників ДНР/ЛНР, закликами бомбити Київ та оголошеннями про поїздки за гуманітарною допомогою.

Цей матеріал підготувала ГО «Львівська група» в рамках програми Інституту висвітлення війни та миру «Підтримка регіональних медіа України під час війни» за фінансової підтримки Європейського Союзу та МЗС Королівства Норвегії. Зміст публікації є винятковою відповідальністю ГО i не відображає погляди Європейського Союзу, МЗС Королівства Норвегії чи Інституту висвітлення війни та миру.