Військова прокуратура відсудила майже 2 млн грн за постачання неякісних продуктів

25 Травня 2022

Фото умовне, джерело: www.5.ua

Спецпрокурори Західного регіону та юристи Міноборони відсудили до бюджету 1,9 млн грн штрафних санкцій за неналежне виконання умов укладеного з оборонним відомством договору.

Про таке рішення Господарського суду Львівської області повідомила прес-служба Спеціалізованої прокуратури у військовій і оборонній сфері Західного регіону.

Згідно із угодою, підприємство зобов’язувалось постачати якісні продукти харчування особовому складу військових частин Збройних Сил України у стаціонарних та польових умовах, однак порушило вимоги. Зокрема йдеться про факти постачання неякісних і небезпечних харчів, порушення умов їх зберігання та неоновлення запасів.

З власних джерел редакції «Наші гроші. Львів» стало відомо, що мова йде про ТОВ «Опт Прод Торг», попередніми назвами якого було «Інтерміс юа», «Преміум фінанс груп» і «Вілла стар тур». Фірма зареєстрована у Львові, на проспекті Чорновола, а її власником зараз є мешканець Дніпра Олександр Бессарабов.

Втім, за даними Clarity, останні контракти з товариством укладали ще на початку 2020 року. Тоді власницею, згідно з YouControl, була Галина Зінькевич із села Тарасівка Київської області. Втім до того, власники теж змінювались. Основним замовником у компанії було Міністерство оборони та одна військова частина на Київщині. Загалом фірма зібрала замовлень з кінця 2016 року на 2 млрд грн.

Раніше «Слідство.інфо» повідомляло, що «Преміум Фінанс Груп» (тепер «Опт Прод Торг») разом з компанією «Укрпродакорд ОР», за даними слідства, у 2015-2019 роках поставляла Міністерству оборони м’ясні консерви виробництва фірми «Візит», які не відповідали державним стандартам. Одним із екс-керівників «Опт Прод Торг» Микола Дешпетко є директором ще одного товариства «Преміум компані», що як новачок на ринку у 2020 році підписало з Міноборони угод на більш ніж мільярд гривень.

Наразі рішення господарського суду про стягнення 1,9 млн грн штрафу ще не вступило в силу. На нього можуть подати апеляційну скаргу.

Матеріал підготовлено за підтримки New Democracy Fund. Матеріал відображає позицію редакції і не обов’язково відображає позицію New Democracy Fund.