- NGL.media - https://ngl.media -

На Закарпатті повідомили про підозру екс-чиновникові через землю для резиденції Медведчуків

25.05.2022 @ 13:57 в Новини,Ужгород

Нацполіція повідомила підозру ексголові райдержадміністрації Закарпаття у незаконній передачі землі для розміщення комплексу «Ведмежа діброва» в селі Жденієво. Комлекс контролює родина Медведчуків.

Фото: Слідство.інфо

Як повідомляє Департамент стратегічних розслідувань Національної поліції України, посадовець всупереч Земельному кодексу України своїми розпорядженнями виключив із земель державного лісового фонду 122 га вартістю 26,9 млн грн. А потім передав їх в оренду на користь товариств, чиїми кінцевими бенефіціарами є дружина колишнього народного депутата України Віктора Медведчука Оксана Марченко.

Вилучені поліцією предмети. Фото: НПУ

На землі збудували комплекс «Ведмежа діброва», який часто називають «дачею» Медведчуків. Обшуки там провели ще 19 березня. І тоді медіа облетіли фото маєтку. А за результатами обшуку правоохоронці вилучили понад 300 картин відомих художників (Бокшай, Ерделі, Манайло, Шолтес, Глюк), снігоходи, квадроцикли та автомобілі.

24 травня на підставні отриманих доказів слідчі повідомили про підозру колишньому голові райдержадміністрації за ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 364 ККУ (зловживання владою або службовим становищем).

Наразі всі вилучені предмети та земельні ділянки перебувають під арештом і триває процедура передачі їх до АРМА.

Нагадаємо, Оксана Марченко покинула Україну ще 18 лютого. У лютому також зник Віктор Медведчук, який перебував під домашнім арештом за звинуваченням у державній зраді. 12 квітня його зловили.

Матеріал підготовлено за підтримки New Democracy Fund. Матеріал відображає позицію редакції і не обов’язково відображає позицію New Democracy Fund.


Статтю роздруковано з NGL.media: https://ngl.media

URL статті: https://ngl.media/2022/05/25/na-zakarpatti-povidomyly-pro-pidozru-eks-chynovnykovi-cherez-zemlyu-dlya-rezydentsiyi-medvedchukiv/

Copyright © 2013-2020 НАШІ ГРОШІ - ЛЬВІВ. All rights reserved.