- NGL.media - https://ngl.media -

Бізнесу виплатили майже 200 тисяч за працевлаштування переселенців на Львівщині

25.05.2022 @ 14:10 в Львів,Новини

Для отримання компенсацій з витрат на оплату праці внутрішньо переміщених осіб у Львівський області звернулись 140 компаній, які працевлаштували 238 внутрішньо переміщених осіб. Сума компенсацій, яку вже виплатили підприємствам, склала 188,5 тис. грн. Про це повідомив директор Львівського обласного центру зайнятості Василь Барилюк.

Він також зауважив, що більшість підприємств – це львівські компанії. Хоча за консультаціями з питання компенсації до Центру звернулись вже понад 5 тисяч підприємців.

Інструкція з отримання компенсації від Львівського обласного центру зайнятості

«За галузевою ознакою, це здебільшого, представники переробної промисловості, заклади торгівлі та харчування, установи, що ведуть діяльність у сфері адміністративного та допоміжного обслуговування, професійної, наукової та технічної діяльності, охорони здоров’я, сільського господарства та будівництва», – розповів Василь Барилюк.

Варто зауважити, що кількість працедавців, які звернулись за компенсацією, суттєво зросла протягом останнього місяця. Як ми повідомляли [1] раніше, станом на 27 квітня в обласному Центрі зайнятості були документи лише від 17 фірм, що дали роботу 25 вимушено переміщеним особам. А виплати у сумі 110,5 тис. грн отримали 11 компаній, у яких працювало 17 людей.

Нагадаємо, урядова програма з працевлаштування стартувала 21 березня. Згідно з нею, держава компенсує 6,5 тис. грн заробітної плати тим роботодавцям, які беруть на роботу переселенців з постраждалих регіонів.

Для того, щоб отримати компенсацію потрібно подати документи до Центру зайнятості упродовж двох місяців після працевлаштування, але не раніше ніж через 5 днів після прийому на роботу.

Урядова програма діє у період воєнного стану та впродовж 30 календарних днів після його закінчення. Однак вона не поширюється на установи та організації, що фінансуються з бюджету, а також фонди соціального страхування.

 

Матеріал підготовлено за підтримки New Democracy Fund. Матеріал відображає позицію редакції і не обов’язково відображає позицію New Democracy Fund.


Статтю роздруковано з NGL.media: https://ngl.media

URL статті: https://ngl.media/2022/05/25/lvivskym-pratsedavtsyam-vyplatyly-majzhe-200-tys-grn-kompensatsiyi-za-pratsevlashtuvannya/

URLs in this post:

[1] повідомляли: https://ngl.media/2022/04/27/odynadtsyat-robotodavtsiv-otrymaly-kompensatsiyi-za-pratsevlashtuvannya-pereselentsiv/

Copyright © 2013-2020 НАШІ ГРОШІ - ЛЬВІВ. All rights reserved.