Важливі події Львова та області за 24 травня

24 Травня 2022

Гуманітарна допомога водоканалам України в межах німецької ініціативи «Water4Ukraine». Фото: ЛМР

  • Львів передасть гуманітарну допомогу водоканалам України, яку наше місто отримало в межах німецької ініціативи «Water4Ukraine». Зокрема, для постраждалих водоканалів України привезли п’ять автомобілів та технічне обладнання. «Львівводоканал» скеровує її тим містам, які постраждали найбільше та потребують термінової допомоги для відновлення постачання питної води.
  • Робоча група при Львівській міськраді затвердила остаточний перелік вулиць, які підпадають під перейменування у Львівській ОТГ, повідомив заступник міського голови Андрій Москаленко. Після шести засідань вирішили змінити 53 годоніми. Ці вулиці названі на честь російських або радянських діячів, або ж мають до них стосунок. Перелік вулиць для перейменування ще мають затвердити депутати на сесії міської ради.
  • Слідчі управління СБУ у Львівській області викрили та затримали мешканця Львівської області, який опубліковував відео про рух військової техніки на своїй сторінці в соціальній мережі TikTok. Ці матеріали давали можливість ідентифікувати на місцевості переміщення колони ЗСУ та встановити вид і кількість озброєння. Наразі затриманому повідомили про підозру за поширення інформації про переміщення або розташування ЗСУ чи інших військових формувань.
  • За програмою «Прихисток» у Львівській області виплатять 9,17 млн грн за підсумками квітня. Про це повідомив заступник директора паливно-енергетичного комплексу та ЖКГ Львівської ОВА Петро Назар. Це більше, ніж попереднього місяця у 49 разів. Раніше ми зазначали, що попередня «оперативна» сума виплати за квітень буде 4,26 млн грн, що вдвічі менше.
  • Військовослужбовці 80-ї окремої десантно-штурмової бригади за 3 місяці війни знищили понад 400 одиниць ворожої військової техніки та озброєння. А також 5 батальйонних тактичних груп росіян. Про це розповіла старший офіцер відділення морально-психологічного забезпечення бригади Сніжана Стеценко. Понад 300 службовців 80-ки удостоєні орденів «За мужність», понад 100 – отримали відзнаки Міністерства оборони та Генштабу. Три військові удостоєні звання Героя України. На жаль, двоє з них  – посмертно.
  • Львівщина забезпечила перевиконання планових завдань 5 місяців з надходження податків і платежів до загального фонду місцевого бюджету. Зокрема, на сьогодні рівень виконання планових показників по бюджету області становить 103,9 % з понадплановими 361 млн грн. Обласний бюджет вже перевиконано на 6 % або 91 млн грн.

Матеріал підготовлено за підтримки New Democracy Fund. Матеріал відображає позицію редакції і не обов’язково відображає позицію New Democracy Fund.