Благоустрій тимчасового містечка для переселенців на Сихові коштуватиме 2,5 млн грн

24 Травня 2022

Фото: ЛМР

Сихівська районна адміністрація Львівської міської ради за трьома угодами замовила благоустрій тимчасового містечка для вимушено переміщених осіб. Усі контракти на загальну суму понад 2,5 млн грн підписали без використання конкурентних процедур. Як повідомили в Сихівській РА, мова йде про одне містечко.

Найдорожче коштує поточний ремонт та улаштування тротуарів й пішохідних доріжок – 1,3 млн грн. Ці роботи доручили ЛКП «Шляхово-ремонтне підприємство Личаківського району». Договірною ціною передбачено, що на зарплати буде витрачено 178 тис. грн, на матеріальні ресурси – 731 тис. грн, а прибуток закладено менше 20 тис. грн.

Фото містечка для ВПО: Львівська міська рада

На поточний ремонт газонів, висадку окремих дерев та кущів щодо в містечку передбачено понад 682 тис. грн. Послугу надаватиме ПП «Екомісто», для якого основним замовником є саме Сихівська РА. Вона, за даними Clarity, підписала угод із «Екомісто» на понад 22,7 млн грн. Ще одним замовником для підприємства є Личаківська РА, яка віддала підрядів на майже 4 млн грн.

Згідно з укладеним договором, підрядник, власником якого є Володимир Возний, має посіяти газони, мульчувати грунт корою, влаштувати пластиковий бордюр, висадити шість кленів по 3,2 тис. грн, три платани по 2,8 тис. грн, а також 90 кущів стефанарда – по 140 грн, 13 гортензій – по 350 грн, 16 пухироплідників – по 200 грн і 7 дівочих виноградів – по 220 грн.

Крім того, встановлення вуличних меблів та інших елементів благоустрою обійдеться в 536,4 тис. грн. Наприклад, передбачено встановлення трьох гойдалок, одна з яких за ціною в понад 44 тис. грн, а ще дві – майже по 15 тис. грн кожна, чотирьох ігрових конструкцій за ціною від 13,6 тис. грн до 98 тис. грн. А також лавок, крісел, урн, волейбольної сітки, гамака, тенісних столів тощо.

Кошти отримає ТОВ «Стріт Комфорт», що належить Ігорю Новосаду та Галині Слюсарчик. Товариство протягом кількох останніх років активно співпрацює із районними адміністраціями Львова, а також місцевими радами на Львівщині.

Як повідомляла Львівська міська рада, модульне містечко на Сихові є найбільшим із трьох, що вже є у Львові. У містечку встановили 94 будиночки, у які заселяются люди. Станом на 19 травня там вже проживало близько 300 людей із Маріуполя, Луганська, Краматорська, Херсона та інших зон активних бойових дій.

Матеріал підготовлено за підтримки New Democracy Fund. Матеріал відображає позицію редакції і не обов’язково відображає позицію New Democracy Fund.