Важливі події Львова та області за 23 травня

23 Травня 2022

У Львові з 30 травня до 10 червня просять здати кров для онкогематологічних хворих, попередньо записавшись за номером телефону: 068 488 94 55. Фото: ЛМР

  • У Львові стартували щорічні гідравлічні випробування теплових мереж. В цей час теплове господарство міста готують до нового опалювального сезону. Зокрема, комунальники перевіряють теплові мережі та ліквідовують пошкодження. Аби виконати ці роботи, теплопостачальні підприємства призупиняють подачу гарячої води своїм споживачам. У департаменті житлового господарства та інфраструктури ЛМР наголосили, що сама перевірка теплових мереж триває кілька днів, а далі – ліквідовують виявлені прориви.
  • Прокуратура повідомила про підозру двом мешканцям Яворівшини у викраденні з приміщення громадської спілки бронеплит і бронежилетів, під час дії воєнного стану. Так, фігуранти зламали навісний замок та проникли до складського приміщення однієї із громадських спілок Львова, звідки викрали 73 бронеплити і 30 бронежилетів (плитоносок). Внаслідок чого завдали 450 тис. грн матеріальної шкоди. Суд обрав підозрюваним найсуворіший запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.
  • У Львові визначились, як виглядатиме вулиця Миколайчука. В управлінні архітектури та урбаністики ЛМР оприлюднили результати архітектурного конкурсу, який оголосили минулоріч, на найкращу проєктну пропозицію реконструкції цієї вулиці. Переможцем конкурсу обрано проєкт авторського колективу: Сергій Фіалковський, Ростислав Білинський, Андрій Чайко, Вікторія Скобилко та Олег Шмід – ЛКП «Інститут просторового розвитку». У проєкті-переможцеві вказана відокремлена смуга громадського транспорту, яка буде спільною для автобусів та електротранспорту.
  • Із 23 травня запрацювала послуга одночасного оформлення ID-картки та закордонного паспорта, повідомляє Львівська ОВА. Отримати послугу можна у разі оформлення ID-картки вперше в 14 років або у разі втрати документів, їх обміну у зв’язку із зміною персональних даних. Вартість послуги становить 1105 грн (у разі оформлення протягом 20 робочих днів) або 1583 грн (у разі термінового оформлення протягом 7 робочих днів).
  • На території залізничного вокзалу у Львові українці, які виїжджають із зони проведення бойових дій, зможуть отримати від держави грошову компенсацію під час евакуації, повідомляє ЛОВА. Для цього Укрзалізниця передає дані зі своїх евакуаційних рейсів працівникам Укрпошти, які безпосередньо і видають готівку. Невдовзі до переліку вокзалів, де проводитимуться виплати, доєднаються Ужгород, Івано-Франківськ та Чернівці.

Матеріал підготовлено за підтримки New Democracy Fund. Матеріал відображає позицію редакції і не обов’язково відображає позицію New Democracy Fund.