- NGL.media - https://ngl.media -

Смертний полк. Архангельськ edition

23.05.2022 @ 16:03 в Розслідування

В Україні воюють не лише буряти і кадирівці, – приходять окупанти з різних областей. Наприклад, в Архангельській області, яка є однієї з найбільших областей росії і розташована у європейській частині країни, на сьогодні офіційно повідомили про смерть 15 уродженців області, які загинули в Україні. Рахунок ми вели за повідомленнями губернатора області Алєксандра Цибульского. Він про це пише на своїй сторінці у ВКонтакті [1] поміж відключеннями води в області. 

Дев’ятеро з тих, хто воював в Україні, встигли померти до 9 травня і їхні фотографії пронесли в урочистій ході «бєссмєртний полк». Ми знайшли інформацію про них та розповідаємо, що думають родичі з приводу їхньої смерті.

***

Акція «бєссмєртний полк [2]» вже стала традиційною у росії. Її мета – зберегти пам’ять про покоління Другої світової війни. Але цього року хода пройшла із нововведеннями: урочисто пронесли й фотографії російських військових, які прийшли в нашу країну вбивати українців і самі ж загинули. Світлини «героїв» новітньої історії росії були позначені літерою «Z». 

Хода «бєссмєртний полк» в м. Архангельск, 2022 рік. Фото з 29.ru

Мешканці міста не поділяли [3] нову ініціативу, проте обурювалися виключно онлайн, адже за реальні дії можна отримати реальне покарання. Наприклад, місцевого жителя, який розмістив фото лідерів нацистської Німеччини на сайті [4] «бєссмєртного полка», визнали [5] винним у реабілітації фашизму.

Скрін коментарів з 29.ru

*Цитати росіян подаємо мовою оригіналу, пунктуація і граматика збережені, а контакти ліквідованих окупантів та їхніх родичів подаємо в кінці статті.

Морпіхи на паличках

Єдиний уродженець Архангельску, Віктор Шохін, народився у 1994 році. Він онук місцевого архітектора Петра Шохіна. Разом з молодшим братом Андрієм служив за контрактом в елітній 80-й окремій мотострілецькій бригаді [6] берегових військ військово-морського флоту рф (військова частина 34667). Бригаду ще називають «арктичною», вона дислокується у селі Алакуртті [7] Мурманській області. 

Віктор Шохін. Фото з VK

Андрій Шохін запевняє: про те, що Віктор воює в Україні дізнався лише з повідомлення про смерть. Слабка версія, враховуючи, що брати ще й товариші по службі. 

«Отправят или нет на спецоперацию, никто не мог знать. (…). Вопрос о том, чтобы уйти из Вооруженных сил после гибели Виктора, не стоит – наоборот, это придало больше значимости армии. Это не способ заработать деньги – для меня теперь это дело чести», каже [8] Андрій Шохін.

В Україні сержанта Віктора Шохіна ліквідували разом [9] із двома побратимами Романом Грудовим та Сєргєєм Єгжовим. Мерців нагородили орденами [10] мужності.

«Их бригада подверглась нападению украинских националистов, но до последней минуты жизни ребята оставались верны присяге, нашему народу и своим товарищам», – написав у некролозі [11] губернатор Мурманської області Андрєй Чібіс.

Стенд пам’яті Віктора Шохіна у школі №36 м. Архангельськ. Фото з VK

Поки в школі, де вчився Віктор Шохін, оформляли інформаційний стенд [12] пам’яті, в області визнали загиблим ще одного його товариша по службі. 

21-річний Кірілл Алєксандровіч Онучін народився у селі Хозьміно [13] Вельського району. 2020-го отримав спеціальність «Судноводіння» в Арктичному морському інституті [14] імені В. І. Вороніна. Його ліквідували 15 березня, у труну поклали орден мужності. 

Кірілл Онучін ліворуч. Фото з VK

«Нет больше той любви, если кто отдаст душу за други своя, звернувся [15] до батьків окупанта під час його відспівування ігумен Феодосій. – (…) К сожалению, люди погибают, это неизбежность, и Господь забирает тех, кто созрел. Иногда в недоумении спрашивают, почему уходят прекрасные люди, а иные могут жить долго. Бог забирает человека на вершине подвига, в высочайшей точке жизни…». 

Кірілл Онучін праворуч. Фото з VK

Збройні сили України ліквідували ще одного морпіха, який так само служив у Мурманській області, щоправда, у 200-ій окремій арктичній мотострілецькій Печензькій бригаді [16] берегових військ (військова частина 08275). Молодший сержант Дмітрій Юрьєвіч Волошін з міста Новодвінськ [17] командував розвідувальним батальйоном. Волошін не дожив до свого 35-річчя. Посмертно нагороджений орденом мужності. 

Дмітрій Волошін з сином. Фото з VK

Мати і теща окупанта разом працюють [18] і хворіють на «пабєдобєсіє».

Мати Дмітрія Волошіна Свєтлана. Фото з VK

Скрін зі сторінки VK дружини Дмітрія Волошіна Яни

Черговий представник морської піхоти рф – 20-річний Кірілл Андрєєвіч Кочєтов –  найстарший з чотирьох дітей сім’ї Кочєтових, що мешкає у селі Ільїнсько-Подомське [19] Вілегодського району. 

Кірілл Кочєтов. Фото з VK

Кірілл Кочєтов проходив строкову службу на флоті, після уклав контракт із 336-ою окремою гвардійською Білостоцькою бригадою [20] морської піхоти, що базується у Балтійську Калінінградської області (військова частина 060017). В Україну приїхав снайпером у складі стрілецької роти. Ліквідований 21 квітня, посмертно нагороджений орденом [10] мужності. 

«ВДВ – это не род войск, ВДВ – это религия»

Мілітаризована родина Дударь з Пінезького [21] району пишається загиблим родичем, який чинив воєнні злочини в Україні.

Сєргєй Дударь ліворуч. Скрін зі сторінки VK його матері

Сєргєй Івановіч Дударь проходив строкову службу у 98-ій гвардійській повітряно-десантній Свірській дивізії [22] (військова частина 65451), що дислокується в Іваново, службу за контрактом продовжив у цьому ж тактичному з’єднанні.

Сєргєй Дударь з сином. Фото з VK

Батько Сєргєя, Іван, колишній десантник. Здається, служба у німецькому Котбусі [23] лишилася найяскравішою подією його убогого пінезького життя. У депресивному районі крайньої півночі, де немає роботи, елементарної інфраструктури та доріг [24], а військова служба чи не єдиний спосіб заробити гроші і побачити світ. Тож не дивно, що сторінки Івана у соцмережах просочені ностальгією: фотографіями минулої служби та щорічних святкувань дня десантника. 

«ВДВ – это не род войск, ВДВ – это религия», – проголошує його статус у ВКонтакті.

Іван Дударь, Альона Дударь, Сєргєй Дударь. Фото з VK

Найяскравіша подія в житті матері окупанта Свєтлани Дударь сталася у 2018-му. Вона літала до окупованого Криму, відпочивала у Балаклаві. 

Свєтлана Дударь праворуч, м. Балаклава. Фото з VK

Світлана активно підтримує загарбницькі прагнення росії, проте щиро не розуміє, чому загинув її син. Сім’я активно оплакує ліквідованого родича у соцмережах, для цього його батько навіть відновив видалену у ВКонтакті сторінку. 

Скрін зі сторінки VK Свєтлани Дударь

Молодший брат Сєргєя Дударя, Олєг, теж військовий. Минулого року він завершив навчання у 907-му Об’єднаному учбовому центрі [25] військово-морського флоту рф. А дружина Сєргєя Альона до заміжжя була учасницею військового гуртка з присмаком морської піхоти. У подружжя є трирічний син Артьом.

Альона Дударь вартова праворуч. Фото з Ok

Земляки Сєргєя Дударя вирішили фінансово підтримати його родину і оголосили збір [26] коштів. Дружина [27] та мати [28] ліквідованого окупанта запевняють, що не просили про допомогу та закликають не давати гроші шахраям. Проте добродії наполягають: акція санкціонована тіткою загиблого десантника і продовжують збір.

Скрін з VK

Щеколдіни – ще одна багатодітна військова династія з архангельської глибинки [29], котра оплакує родича-десантника. 34-річний сержант Анатолій Алєксандровіч Щеколдін був розвідником у 56-му гвардійському десантно-штурмовому Донському козачому полку [30], що дислокується у місті Камишин Волгоградської області. ЗСУ ліквідували його 1 березня.

Анатолій Щеколдін. Фото з VK

Анатолій – найменший з п’ятьох дітей подружжя Щеколдіних. Його батько Алєксандр колишній артилерист: служив під Ленінградом і у німецькому Ютерборзі. Мати Валєнтіна: тужить за СРСР, пишається «вєлікой пабєдой» та росією, проте, її обурює [31], що зубожілі ветерани тут перетворилися на фотозони до 9 травня. Певно, розраховує на інше ставлення до загиблого сина-десантника.

Скрін зі сторінки VK матері Анатолія Щеколдіна

Анатолій і сам багатодітний батько. Нещодавно в нього народилася третя донька. Дітей у великій родині Щеколдіних виховують у дусі мілітаризму. А дружина Анатолія Дарья продає одяг та ляльок ручної роботи через соцмережі, тож сторінок в неї чимало, але для жалоби за чоловіком створила спеціальну [32]

Мертві «боги війни»

Директор [33] Вельського сільськогосподарського технікуму [34] тим часом присвятив вірш полеглому земляку [35] Дмітрію Чєрнакову, котрий місяць не дожив до свого 30-річчя. В технікумі викладає його мати. 

Дмітрій Чєрнаков. Фото з VK

Капітан Дмітрій Владіміровіч Чєрнаков був спеціалістом з важкої реактивної артилерії, служив у 1-й мобільній бригаді [36] радіаційного, хімічного та біологічного захисту (військова частина 71432). Це спеціальне формування підвищеної боєготовності, що має захищати від впливу зброї масового ураження та ліквідовувати її наслідки. Бригада дислокується у закритому військовому містечку Шихани-2 [37] Саратовської області. 

Чєрнаков закінчив костромську Військову академію [38] радіаційного, хімічного та біологічного захисту імені маршала С.К. Тимошенко – єдиний такого типу вищий військово-учбовий заклад збройних сил рф. Майбутній окупант навіть був на прийомі у Кремлі, де найкращих випускників військових вузів частували міністр оборони Сєргєй Шойгу та президент Володимир Путін. 

Чєрнаков займався наукою – писав кандидатську дисертацію, паралельно командував важкою вогнеметною ротою і тренував збірну своєї бригади з рукопашного бою.  Командира посмертно нагородили орденом [10] мужності, а у Саратові започаткували [39] обласний турнір з рукопашного бою його пам’яті. У ліквідованого офіцера-загарбника залишилася дружина Інна та семимісячний син.

Однокласники другого загиблого поморця-артилериста організували [40] збір коштів на виготовлення пам’ятної дошки, яку хочуть встановити на будівлі школи.

Ігорь Сухарєв. Фото з VK

Молодший сержант Ігорь Алєксандровіч Сухарєв народився 25 травня 1988-го (33 роки) у місті Сєверодвінськ [41]. Усе свідоме життя провів у лавах росармії. У складі об’єднаних військ рф Сухарєв брав участь в анексії [42] Південної Осетії та Абхазії, став ветераном бойових дій. У 2018-му пішов служити за контрактом на Далекий Схід, командував розрахунком реактивного артилерійського взводу.

Ніколай Солодун. Фото з VK

Єдиний представник рогвардії у цьому списку – 26-річний Ніколай Ніколаєвіч Солодун уродженець вмираючого села Зубово [43] Лешуконського району. Молодший сержант Солодун командував одним з відділень 28-го окремого загону спецпризначення «Ратнік [44]», що дислокується в Архангельську. 

1 лютого у Солодуна народилася донька, а 9 березня його ліквідували в Україні. 

«И Боже упаси услышать такие вести что брата везут домой грузом 200», – написала на своїй сторінці у ВКонтакті його сестра Ольга Магаєва.

 «Николай погиб на Украине в ходе специальной военной операции, защищая свою страну и жителей Донбасса от нацистов», – пояснив [45] губернатор Архангельської області Алєксандр Цибульській.

«Мой герой!!! Я тебя люблю!!!», – відреагувала на пост губернатора дружина Солодуна Маріна.

Ніколая Солодуна посмертно нагородили [46] орденом мужності та краповим [47] беретом – найвищою відзнакою спецпризначенця. 

Вартість російського військового

20 квітня уряд Архангельської області затвердив постанову [48] про одноразову фінансову допомогу сім’ям російських військовослужбовців – уродженців області, які померли «в результате участия в специальной военной операции, проводимой на территориях Донецкой Народной Республики, Луганской Народной Республики и Украины с 24 февраля 2022 года». Ця постанова обіцяє кожному члену сім’ї похованого окупанта по 2 млн рублів, за сьогоднішнім курсом це 30 тис. дол.. Нижче наводимо деякі коментарі до новини [49] про посмертну допомогу.

Скрін коментарів з 29.ru

Гроші платитимуть з обласного резервного фонду за умови наявності свідоцтва про смерть та документу, що підтверджує загибель саме під час виконання бойового завдання у ході «спецоперації». Очевидно, що фінансову компенсацію отримають одиниці із сімей мертвих агресорів, бо росія не визнає і не оприлюднює повні списки полеглих у загарбницькій війні бійців. Яскравий приклад – вражений [50] українськими ракетами російський крейсер «Москва». 

Контакти ліквідованих окупантів та їхніх родичів 

Кірілл Онучін. ВКонтакті: Кірілл Онучін [51] (востаннє відвідував 19 лютого), його батько Алєксандр Онучін [52] і ще один акаунт батька [53], сестра Анжеліка Онучіна [54].

Дмітрій Волошін. ВКонтакті: Дмітрій Волошін [55], його дружина Яна Волошіна [56], мати Свєтлана Волошіна [57], теща Валєнтіна Красікова [58], сестри Ольга Якушова [59] та Наташа Усова [60].

Кірілл Кочєтов. ВКонтакті: Кірілл Кочєтов [61] (востаннє заходив 26 лютого), мати Людміла Кочєтова [62], батько Андрєй Кочєтов [63], сестра Ангєліна [64], брат Артьом [65], ще один його акаунт [66].

Сєргєй Дударь. ВКонтакті: дружина Альона Дударь [67], мати Свєтлана Дударь [68], батько Іван Дударь [69], брат Олєг Дударь [70], тітка Галіна Порхунова (Юдіна) [71], тітка Людміла Нагайчук (Дударь) [72].

Однокласніки: дружина Альона Дударь [73], мати Свєтлана Дударь (Юдіна) [74], батько Іван Дударь [75], брат Олєг Дударь [76], тітка Галіна Порхунова (Юдіна) [77], дядько Сєргєй Порхунов [78], тітка людміла нагайчук(дударь) [79], тітка Татьяна Дударь [80].

Телефон батька Івана Дударя +79210890932.

Анатолій Щеколдін. ВКонтакті: Анатолій Щеколдін [81], дружина Дарья Щеколдіна [82], Дарья Щеколдіна [83]-продавець, Дарья Щеколдіна [32]-вдова, мати Валєнтіна Щеколдіна (Державіна) [84], ще одна сторінка [85] матері, батько Алєксандр Щеколдін [86], ще одна сторінка [87] батька, брат Саньок Щеколдін [88], сестра Валєнтіна Тішінская (Щеколдіна) [89], сестра Єлєна Щеколдіна [90], брат Євгєній Щеколдін [91].

Однокласніки: Толік Щеколдін [92], дружина Дарья Щеколдіна [93], батько Алєксандр Щеколдін [94], брат Саша Щеколдін [95], дядько Андрєй Дєржавін [96].

Телефон Анатолія Щеколдіна +79377397946, його дружини Дірьї +79375374688 

Контакти брата Санька: sahek1986 (skype), sahek_smm (twitter).

Ігорь Сухарєв ВКонтакті [97] (востаннє заходив 21 березня) та Однокласніках [98].

Ніколай Солодун. Instagram Ніколая Солодуна [99], його дружини Маріни Солодун [100]. ВКонтакті: Ніколай Солодун (Николай Яковлев [101], Николай Аленкин [102]), його дружини [103], сестри Ольги Магаєвої [104], сестри Іріни Давідовой [105], баби Іріни Євсюгіной [106], котра, до слова, родом з Одеси. 

 

Матеріал підготовлено за підтримки New Democracy Fund. Матеріал відображає позицію редакції і не обов’язково відображає позицію New Democracy Fund.


Статтю роздруковано з NGL.media: https://ngl.media

URL статті: https://ngl.media/2022/05/23/smertnyj-polk-arhangelsk-edition/

URLs in this post:

[1] ВКонтакті: https://vk.com/a.tsybulskiy

[2] бєссмєртний полк: https://ru.wikipedia.org/wiki/%D0%91%D0%B5%D1%81%D1%81%D0%BC%D0%B5%D1%80%D1%82%D0%BD%D1%8B%D0%B9_%D0%BF%D0%BE%D0%BB%D0%BA

[3]  не поділяли: https://29.ru/text/politics/2022/05/09/71317547/comments/

[4] сайті: https://www.moypolk.ru/

[5] визнали: https://29.ru/text/criminal/2022/02/24/70467998/

[6] бригаді: https://ru.wikipedia.org/wiki/80-%D1%8F_%D0%BE%D1%82%D0%B4%D0%B5%D0%BB%D1%8C%D0%BD%D0%B0%D1%8F_%D0%BC%D0%BE%D1%82%D0%BE%D1%81%D1%82%D1%80%D0%B5%D0%BB%D0%BA%D0%BE%D0%B2%D0%B0%D1%8F_%D0%B1%D1%80%D0%B8%D0%B3%D0%B0%D0%B4%D0%B0

[7] Алакуртті: https://ru.wikipedia.org/wiki/%D0%90%D0%BB%D0%B0%D0%BA%D1%83%D1%80%D1%82%D1%82%D0%B8

[8] каже: https://www.murmansk.kp.ru/daily/27370/4562923/

[9] разом: https://www.murmansk.kp.ru/online/news/4669631/

[10] орденами: https://ru.wikipedia.org/wiki/%D0%9E%D1%80%D0%B4%D0%B5%D0%BD_%D0%9C%D1%83%D0%B6%D0%B5%D1%81%D1%82%D0%B2%D0%B0

[11] некролозі: https://regnum.ru/news/society/3536849.html

[12] стенд: https://vk.com/wall-139208819_4720

[13] Хозьміно: https://ru.wikipedia.org/wiki/%D0%A5%D0%BE%D0%B7%D1%8C%D0%BC%D0%B8%D0%BD%D0%BE

[14] інституті: http://ami-voronina.ru/

[15] звернувся: https://vk.com/wall-201190697_64733

[16] бригаді: https://ru.wikipedia.org/wiki/200-%D1%8F_%D0%BE%D1%82%D0%B4%D0%B5%D0%BB%D1%8C%D0%BD%D0%B0%D1%8F_%D0%BC%D0%BE%D1%82%D0%BE%D1%81%D1%82%D1%80%D0%B5%D0%BB%D0%BA%D0%BE%D0%B2%D0%B0%D1%8F_%D0%B1%D1%80%D0%B8%D0%B3%D0%B0%D0%B4%D0%B0

[17] Новодвінськ: https://ru.wikipedia.org/wiki/%D0%9D%D0%BE%D0%B2%D0%BE%D0%B4%D0%B2%D0%B8%D0%BD%D1%81%D0%BA

[18] працюють: https://vk.com/wall-196368286_455

[19] Ільїнсько-Подомське: https://ru.wikipedia.org/wiki/%D0%98%D0%BB%D1%8C%D0%B8%D0%BD%D1%81%D0%BA%D0%BE-%D0%9F%D0%BE%D0%B4%D0%BE%D0%BC%D1%81%D0%BA%D0%BE%D0%B5

[20] бригадою: https://ru.wikipedia.org/wiki/336-%D1%8F_%D0%BE%D1%82%D0%B4%D0%B5%D0%BB%D1%8C%D0%BD%D0%B0%D1%8F_%D0%B3%D0%B2%D0%B0%D1%80%D0%B4%D0%B5%D0%B9%D1%81%D0%BA%D0%B0%D1%8F_%D0%B1%D1%80%D0%B8%D0%B3%D0%B0%D0%B4%D0%B0_%D0%BC%D0%BE%D1%80%D1%81%D0%BA%D0%BE%D0%B9_%D0%BF%D0%B5%D1%85%D0%BE%D1%82%D1%8B

[21] Пінезького: https://ru.wikipedia.org/wiki/%D0%9F%D0%B8%D0%BD%D0%B5%D0%B6%D1%81%D0%BA%D0%B8%D0%B9_%D1%80%D0%B0%D0%B9%D0%BE%D0%BD

[22] дивізії: https://ru.wikipedia.org/wiki/98-%D1%8F_%D0%B3%D0%B2%D0%B0%D1%80%D0%B4%D0%B5%D0%B9%D1%81%D0%BA%D0%B0%D1%8F_%D0%B2%D0%BE%D0%B7%D0%B4%D1%83%D1%88%D0%BD%D0%BE-%D0%B4%D0%B5%D1%81%D0%B0%D0%BD%D1%82%D0%BD%D0%B0%D1%8F_%D0%B4%D0%B8%D0%B2%D0%B8%D0%B7%D0%B8%D1%8F

[23] Котбусі: https://ru.wikipedia.org/wiki/%D0%9A%D0%BE%D1%82%D0%B1%D1%83%D1%81

[24] доріг: https://www.youtube.com/watch?v=jRXzZA68fq0

[25] центрі: https://expertrating.ru/drugoe/907-okruzhnoj-uchebnyj-centr-vch-56529.html

[26] збір: https://vk.com/wall24979702_7521

[27] Дружина: https://vk.com/wall134203602_8974

[28] мати: https://vk.com/wall387597420_1692

[29] глибинки: https://ru.wikipedia.org/wiki/%D0%9A%D0%BE%D0%BD%D0%BE%D1%88%D0%B0

[30] полку: https://ru.wikipedia.org/wiki/56-%D0%B9_%D0%B3%D0%B2%D0%B0%D1%80%D0%B4%D0%B5%D0%B9%D1%81%D0%BA%D0%B8%D0%B9_%D0%B4%D0%B5%D1%81%D0%B0%D0%BD%D1%82%D0%BD%D0%BE-%D1%88%D1%82%D1%83%D1%80%D0%BC%D0%BE%D0%B2%D0%BE%D0%B9_%D0%BF%D0%BE%D0%BB%D0%BA

[31] обурює: https://vk.com/wall357124770_1709

[32] спеціальну: https://vk.com/id635006747

[33] Директор: https://vk.com/id21269902

[34] технікуму: https://vk.com/publicvst29

[35] земляку: https://ru.wikipedia.org/wiki/%D0%92%D0%B5%D0%BB%D1%8C%D1%81%D0%BA

[36] бригаді: https://docs.google.com/document/d/1DdXX1sahuK4-lJr_zb5gr16fIQeRU4D6NMsGk8kY2Jw/edit

[37] Шихани-2: https://uk.wikipedia.org/wiki/%D0%A8%D0%B8%D1%85%D0%B0%D0%BD%D0%B8

[38] академію: https://ru.m.wikipedia.org/wiki/%D0%92%D0%BE%D0%B5%D0%BD%D0%BD%D0%B0%D1%8F_%D0%B0%D0%BA%D0%B0%D0%B4%D0%B5%D0%BC%D0%B8%D1%8F_%D0%A0%D0%A5%D0%91%D0%97

[39] започаткували: https://vk.com/wall710900197_171

[40] організували: https://vk.com/club212635744

[41] Сєверодвінськ: https://ru.wikipedia.org/wiki/%D0%A1%D0%B5%D0%B2%D0%B5%D1%80%D0%BE%D0%B4%D0%B2%D0%B8%D0%BD%D1%81%D0%BA

[42] анексії: https://ru.wikipedia.org/wiki/%D0%92%D0%BE%D0%BE%D1%80%D1%83%D0%B6%D1%91%D0%BD%D0%BD%D1%8B%D0%B9_%D0%BA%D0%BE%D0%BD%D1%84%D0%BB%D0%B8%D0%BA%D1%82_%D0%B2_%D0%AE%D0%B6%D0%BD%D0%BE%D0%B9_%D0%9E%D1%81%D0%B5%D1%82%D0%B8%D0%B8_(2008)

[43] Зубово: https://ru.wikipedia.org/wiki/%D0%97%D1%83%D0%B1%D0%BE%D0%B2%D0%BE_(%D0%9B%D0%B5%D1%88%D1%83%D0%BA%D0%BE%D0%BD%D1%81%D0%BA%D0%B8%D0%B9_%D1%80%D0%B0%D0%B9%D0%BE%D0%BD)

[44] Ратнік: https://ru.wikipedia.org/wiki/28-%D0%B9_%D0%BE%D1%82%D1%80%D1%8F%D0%B4_%D1%81%D0%BF%D0%B5%D1%86%D0%B8%D0%B0%D0%BB%D1%8C%D0%BD%D0%BE%D0%B3%D0%BE_%D0%BD%D0%B0%D0%B7%D0%BD%D0%B0%D1%87%D0%B5%D0%BD%D0%B8%D1%8F_%D0%B2%D0%BD%D1%83%D1%82%D1%80%D0%B5%D0%BD%D0%BD%D0%B8%D1%85_%D0%B2%D0%BE%D0%B9%D1%81%D0%BA_%C2%AB%D0%A0%D0%B0%D1%82%D0%BD%D0%B8%D0%BA%C2%BB

[45] пояснив: https://vk.com/wall358141318_88476

[46] нагородили: https://tv29.ru/new/index.php/bk-obshchestvo/31051-voennogo-iz-arkhangelskoj-oblasti-pogibshego-v-spetsoperatsii-na-ukraine-nagradili-ordenom-muzhestva

[47] краповим: https://ru.wikipedia.org/wiki/%D0%9A%D1%80%D0%B0%D0%BF%D0%BE%D0%B2%D1%8B%D0%B9_%D0%B1%D0%B5%D1%80%D0%B5%D1%82

[48] постанову: http://publication.pravo.gov.ru/Document/View/2900202204220005?index=0&rangeSize=1

[49] новини: https://29.ru/text/gorod/2022/04/26/71286791/

[50] вражений: https://novayagazetaeu.substack.com/p/--29c?s=r

[51] Кірілл Онучін: https://vk.com/k1rya1

[52] Алєксандр Онучін: https://vk.com/id161898016

[53] батька: https://vk.com/id539456045

[54] Анжеліка Онучіна: https://vk.com/lik.onik

[55] Дмітрій Волошін: https://vk.com/id448015234

[56] Яна Волошіна: https://vk.com/ya.voloshina

[57] Свєтлана Волошіна: https://vk.com/id405376098

[58] Валєнтіна Красікова: https://vk.com/id132040143

[59] Ольга Якушова: https://vk.com/olya.yakushova

[60] Наташа Усова: https://vk.com/usik_penza_epil

[61] Кірілл Кочєтов: https://vk.com/id250788159

[62] Людміла Кочєтова: https://vk.com/id203340511

[63] Андрєй Кочєтов: https://vk.com/id423118850

[64] Ангєліна: https://vk.com/liiniii

[65] Артьом: https://vk.com/karton_231

[66] акаунт: https://vk.com/id448596613

[67] Альона Дударь: https://vk.com/dudar2020

[68] Свєтлана Дударь: https://vk.com/id387597420

[69] Іван Дударь: https://vk.com/id377881611

[70] Олєг Дударь: https://vk.com/id231722551

[71] Галіна Порхунова (Юдіна): https://vk.com/id435510892

[72] Людміла Нагайчук (Дударь): https://vk.com/id150414861

[73] Альона Дударь: https://ok.ru/profile/563609759296

[74] Свєтлана Дударь (Юдіна): https://ok.ru/profile/557729492572

[75] Іван Дударь: https://ok.ru/profile/560603348441

[76] Олєг Дударь: https://ok.ru/profile/580688118027

[77] Галіна Порхунова (Юдіна): https://ok.ru/profile/578535889506

[78] Сєргєй Порхунов: https://ok.ru/profile/563822941188

[79] людміла нагайчук(дударь): https://ok.ru/profile/479640111648

[80] Татьяна Дударь: https://ok.ru/profile/438900219595

[81] Анатолій Щеколдін: https://vk.com/id83460781

[82] Дарья Щеколдіна: https://vk.com/id25064002

[83] Дарья Щеколдіна: https://vk.com/id488189564

[84] Валєнтіна Щеколдіна (Державіна): https://vk.com/id357124770

[85] сторінка: https://vk.com/id184811244

[86] Алєксандр Щеколдін: https://vk.com/a.schekoldin

[87] сторінка: https://vk.com/id61560932

[88] Саньок Щеколдін: https://vk.com/canek_konosha

[89] Валєнтіна Тішінская (Щеколдіна): https://vk.com/id22320012

[90] Єлєна Щеколдіна: https://vk.com/id48013577

[91] Євгєній Щеколдін: https://vk.com/id134964027

[92] Толік Щеколдін: https://ok.ru/profile/353718537993

[93] Дарья Щеколдіна: https://ok.ru/profile/572002127788

[94] Алєксандр Щеколдін: https://ok.ru/profile/346687517080

[95] Саша Щеколдін: https://ok.ru/profile/234843068672

[96] Андрєй Дєржавін: https://ok.ru/profile/360885618230

[97] ВКонтакті: https://vk.com/id27453002

[98] Однокласніках: https://ok.ru/profile/335531758724

[99] Ніколая Солодуна: https://www.instagram.com/gimoza1408/

[100] Маріни Солодун: https://www.instagram.com/mari_noch_ka_/

[101] Николай Яковлев: https://vk.com/id212504270

[102] Николай Аленкин: https://vk.com/id269652256

[103] дружини: https://vk.com/mari_noch_kaa

[104] Ольги Магаєвої: https://vk.com/olga.magaeva25

[105] Іріни Давідовой: https://vk.com/id139639086

[106] Іріни Євсюгіной: https://vk.com/id335872883

Copyright © 2013-2020 НАШІ ГРОШІ - ЛЬВІВ. All rights reserved.