Важливі події Львова та області за 19 травня

19 Травня 2022

Модульне містечко на Сихові. Фото: Роман Кайман

  • У Львові на Сихові відкрили третє модульне містечко для переселенців. У містечку встановили 94 будиночки, у які вже заселяются люди. Наразі там вже проживає близько 300 людей із Маріуполя, Луганська, Краматорська, Херсона та інших зон активних бойових дій. Усі модульні будиночки – подарунок Україні від польського уряду за сприяння Міністерства розвитку громад та територій. Місто забезпечує їх комунікаціями (вода, світло, каналізування), організацією побуту та благоустрою, а також контролює, щоб такі містечка мали все потрібне для якісного життя – від прибирання території до гарантування безпеки.
  • Речниця Управління СБУ у Львівській області Роксолана Яворська повідомила, що спецслужба розслідує масштабну схему розкрадання бронежилетів, які призначалися Збройним силам України. Розслідування розпочали після заяви Львівського оборонного кластеру, працівники якого виявили, що бронежилети, які вони шиють і безкоштовно передають для ЗСУ, продають в «Епіцентрі». Схема полягала у тому, що чиновники дотичні до руху амуніції, маніпулювали гуманітарною допомогою: через афілійовані комерційні структури перепродували її у мережу супермаркетів. Фігуранти справи намагалися незаконно продати понад тисячу бронежилетів вартістю приблизно 12 млн грн.
  • Львівська обласна прокуратура повідомила про затримання 41–річну колишню працівницю Галицької митниці, яка вимагала неправомірну вигоду для здійснення неправомірного впливу на службових осіб одного із навчальних закладів області. Жінка запропонувала жительці області за 400 доларів  вирішити питання про сприяння службовими особами одного із центрів проведення іспиту на рівень володіння державною мовою. Затриманій повідомили про підозру та обрали запобіжний захід у вигляді домашнього арешту.
  • Сьогодні з нагоди Дня вишиванки фігури левів-охоронців Львівської ратуші та найбільшого лева міста, якого встановили до сторіччя ЗУНР на вул. Городоцькій, 40, одягнули у вишиванки. А біля пам’ятника В’ячеславу Чорноволу у Львові жителі міста та представники влади спільно виконали Державний Гімн України.
  • Новою керівницею управління туризму Львівської міської ради стала Христина Лебедь. Сьогодні її колективу представив перший заступник міського голови Львова Андрій Москаленко. До цього журналістка за освітою Христина Лебідь працювала координаторкою Lviv International media center, а раніше – комунікаційницею медичної реформи Львова.

Матеріал підготовлено за підтримки New Democracy Fund. Матеріал відображає позицію редакції і не обов’язково відображає позицію New Democracy Fund.