- NGL.media - https://ngl.media -

«Епіцентр» зняв з продажу бронежилети від «Венето» після заяв СБУ

19.05.2022 @ 17:32 в Новини

Компанія «Епіцент» сьогодні заявила про вилучення з продажу бронежилетів та іншої продукції військового призначення від компанії «Група Венето» через ймовірну причетність фірми до схеми розкрадання гуманітарної допомоги для українських військових. Про це повідомляє [1] профільний сайт Асоціації рітейлерів України.

У компанії також зазначають, що припиняють усі взаємовідносини з фірмою до завершення результатів розслідування. А у разі доведення правоохоронцями вини постачальника, «Епіцентр» планує подати судовий позов до ТОВ «Група Венето» про компенсацію матеріальних та репутаційних втрат.

Нагадаємо, сьогодні вранці речниця Управління СБУ у Львівській області Роксолана Яворська повідомила, що спецслужба розслідує масштабну схему розкрадання бронежилетів, які призначалися Збройним силам України.

Розслідування розпочали після заяви Львівського оборонного кластеру, працівники якого виявили, що бронежилети, які вони шиють і безкоштовно передають для ЗСУ, продають в «Епіцентрі».

Наразі тривають слідчі дії, але через резонанс справи, речниця СБУ поділилась певними деталями. Зокрема, схема полягала у тому, що чиновники дотичні до руху амуніції, маніпулювали гуманітарною допомогою: через афілійовані комерційні структури перепродували її у мережу супермаркетів. Фігуранти справи намагалися незаконно продати понад тисячу бронежилетів вартістю приблизно 12 млн грн.

Деталі справи читайте у нашому розслідуванні «В «епіцентрі» бронежилетного скандалу» [2].

 

Матеріал підготовлено за підтримки New Democracy Fund. Матеріал відображає позицію редакції і не обов’язково відображає позицію New Democracy Fund.


Статтю роздруковано з NGL.media: https://ngl.media

URL статті: https://ngl.media/2022/05/19/epitsentr-znyav-z-prodazhu-bronezhylety-vid-veneto-pislya-zayav-sbu/

URLs in this post:

[1] повідомляє: https://rau.ua/novyni/novini-partneriv/epicentr-veneto/?fbclid=IwAR2aDMgzfK8b65fAszN3Rn20MLL3ZHC7iVpRMZ9Wp387mIG1YK8suMKRd28

[2] «В «епіцентрі» бронежилетного скандалу»: https://ngl.media/2022/05/19/v-epitsentri-bronezhyletnogo-skandalu/

Copyright © 2013-2020 НАШІ ГРОШІ - ЛЬВІВ. All rights reserved.