Важливі події Львова та області за 18 травня

18 Травня 2022

У Львові вшанували память депортованих кримських татар. Фото: qirim.news

  • Через дефіцит пального перевізники зменшили кількість транспорту на обласних маршрутах Львівщини. Про це повідомила Львівська ОВА. Тижнева потреба в паливі автотранспортних підприємств області становить близько 164 тонни. Дефіцит виник через знищення російським агресором потужностей нафтопереробного заводу і низки нафтобаз на території Львівщини.
  • У Добротвірській громаді збудували асфальтобетонний завод, який незабаром офіційно відкриють. Про це повідомляє Львівська обласна військова адміністрація. Завод побудовано українським виробником «Кредмаш». Зокрема, для функціонування заводу залучено близько 100 млн грн інвестицій. Потужність заводу – 120 тонн асфальту за годину завдяки встановленій асфальтобетонній установці європейського рівня, яка не випускає шкідливого диму і практично не забруднює навколишнє середовище.
  • Перед Ратушею підняли прапор кримських татар – сьогодні відзначають 78-ту річницю депортації кримськотатарського народу радянською владою. Загалом з півострова було виселено більше 200 тисяч людей.
  • У Пустомитах демонтували радянський меморіал «Обеліск слави» на розі вулиць Глинської і Грушевського. Меморіал складався з трьох фігур: радянського воїна і двох жінок: одна з лопатою, яка символізувала працю, друга уособлювала мати-батьківщину. Демонтаж пам’ятника провели згідно з рішенням позачергової сесії міськради. Наступним етапом декомунізації буде дослідження ймовірного масового захоронення радянських воїнів неподалік цього монумента.
  • Львівводоканал замінив частину водогону у Грибовичах. Цей водогін забезпечує водою понад 30 населених пунктів Львівської області та частину Шевченківського району Львова. Роботи на ділянці магістрального водогону «Зарудці-Збоїща» у Грибовичах розпочали у березні цього року. Замінили 520 погонних метрів старих труб на нові, а також запірну арматуру та встановлено тринадцять нових вантузів разом із засувками.

Матеріал підготовлено за підтримки New Democracy Fund. Матеріал відображає позицію редакції і не обов’язково відображає позицію New Democracy Fund.