- NGL.media - https://ngl.media -

Важливі події Львова та області за 17 травня

17.05.2022 @ 20:00 в Львів,Новини

  • Відсьогодні запрацювали садочки у Гряді, Дублянах, Зашкові, Малехові й Грибовичах. У Підбірцях освітній заклад тимчасово не працюватиме, повідомляє Львівська міська рада. За наявності вільних місць у садочки громади зможуть записувати і вимушено переміщених діток. Нагадаємо, частина садочків розпочала роботу одразу після Великодня, з 26 квітня. Тоді, зокрема, запрацювали 50 чергових дошкільних навчальних закладів у Львові.
  • За програмою «Прихисток» у Львівській області виплатять 4,26 млн грн за підсумками квітня. Про це повідомив заступник директора паливно-енергетичного комплексу та ЖКГ у Львівської обласної військової адміністрації Петро Назар. Це більше, ніж попереднього місяця, у 22 рази. Нагадаємо, урядова програма «Прихисток» відшкодовує комунальні платежі домовласникам, які безоплатно розміщують внутрішньо переміщених осіб. Зараз це близько 450 грн за одну особу на місяць.
  • У Львові будують унікальний музей науки, який не має аналогів в Україні, повідомляє Zaxid.net. Власники готують інтерактивну експозицію в ігровому форматі та хочуть розвіяти стереотипи, що наука та музей нудні. Відкриття заплановане на початок грудня цього року. У новому приміщенні площею 2400 кв. м, яке збудують спеціально для музею, буде два поверхи. На першому поверсі буде експозиція «Україна в мініатюрі» у масштабі 1:87. Другий поверх поділять на 9 тематичних зон: вода, повітря, акустика, електрика, оптика, наука, людина, формула, лабораторія. У них можна буде взаємодіяти з експонатами, самому досліджувати, експериментувати та розважатися.
  • У зв’язку із дефіцитом пального у Львові призупинили роботу кількох автобусних маршрутів, а на деяких зменшили кількість транспорних одиниць. Так, не курсують маршрути №10, 11, 33, 43, 45. Маршрут №61 – скорочено, раніше автобуси на ньому їхали шляхом с. Підрясне ‒ Львів ‒ с. Підбірці. Відтепер він курсуватиме із Підбірців до площі Різні та тимчасово не їхатиме у Підрясне. А маршрут №34 дублює автобус №20. Замість призупинених автобусів курсує електротранспорт.
  • Вночі 17 травня росія завдала авіаударів по Львову та області. Очільник Львівської військової адміністрації Максим Козицький повідомив, що російські війська вдарили по залізничному інфраструктурному об’єкту у Яворівському районі. Інформації про травмованих чи загиблих не має. У навколишніх будинках повилітали шибки.

Матеріал підготовлено за підтримки New Democracy Fund. Матеріал відображає позицію редакції і не обов’язково відображає позицію New Democracy Fund.


Статтю роздруковано з NGL.media: https://ngl.media

URL статті: https://ngl.media/2022/05/17/vazhlyvi-podiyi-lvova-ta-oblasti-za-17-travnya/

Copyright © 2013-2020 НАШІ ГРОШІ - ЛЬВІВ. All rights reserved.