- NGL.media - https://ngl.media -

Важливі події Львова та області за 16 травня

16.05.2022 @ 20:00 в Львів,Новини

  • Під час російської кібератаки на мережі Львівської міської ради викрали частину робочих файлів міста та опублікували її на ворожих телеграм-каналах. Місто спільно з СБУ та Кіберполіцією працює над подоланням наслідків, повідомив перший заступник міського голови Львова Андрій Москаленко. Нагадаємо, 13 травня на інтернет-мережі та сервіси мерії здійснили одну з наймасштабніших хакерських атак. Впродовж двох днів вдалося відновити частину сервісів, сайт мерії працює. Лише з 24 лютого ІТ-фахівці відбили понад 100 спроб хакерських атак на ЛМР.
  • Головного лікаря Жовківської районної лікарні Ореста Бакума затримали на хабарі у сумі 1000 доларів за довідку для уникнення мобілізації. Про затримання у понеділок, 16 травня, повідомили прес-служби СБУ та поліції. За інформацією правоохоронців, лікар зловживав своїм службовим становищем та за гроші видавав довідки чоловікам, які хотіли уникнути мобілізації та виїхати за кордон. Слідчі повідомили затриманому про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч.3 ст.368 ККУ (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою).
  • У Львові розпочали ґрантове навчання кравецької майстерності для вимушено переміщених українців та містян в межах ініціативи ProFashion у молодіжному просторі Lviv Open Lab. Упродовж 2,5 місяців учасники курсу щодня навчатимуться всіх аспектів кравецької майстерності, включно з матеріалознавством і підприємницькою діяльністю. Зі 180 заяв відібрали 12 найбільш вмотивованих учасників, віком від 17 до 43 років, які бажають змінити професію або реалізувати творчі задуми. Заняття проводитимуть викладачі Львівської інноваційної школи кравецької майстерності. Вартість навчання (орієнтовно 10 тисяч гривень) покривають партнери.
  • Управління соціального захисту ЛМР роз’яснило ситуацію із виплатами соціальних допомог. Платіжні доручення для перерахування коштів для виплати державних соціальних допомог подані в органи Казначейської служби ще 5 травня. Проте станом на сьогодні зазначені видатки не проведені. В управлінні просять з розумінням поставитися до ситуації, яка склалась.
  • У Львівській області відновили фіксацію порушень в автоматичному режимі. У Львові працюватиме 5 приладів контролю за адресами: просп. Святого Івана Павла ІІ, 8, просп. Святого Івана Павла ІІ, 35, вул. Стрийська, 292, вул. Княгині Ольги, 100К, вул. Сихівська, 16А. Щодо області, то тут відновили роботу два прилади контролю. Один із них на десятому кілометрі дороги М-10 у напрямку м. Івано-Франкове, другий – на 685 кілометрі автодороги M-06 у напрямку с. Долинівка.

 

Матеріал підготовлено за підтримки New Democracy Fund. Матеріал відображає позицію редакції і не обов’язково відображає позицію New Democracy Fund.


Статтю роздруковано з NGL.media: https://ngl.media

URL статті: https://ngl.media/2022/05/16/vazhlyvi-podiyi-lvova-ta-oblasti-za-16-travnya/

Copyright © 2013-2020 НАШІ ГРОШІ - ЛЬВІВ. All rights reserved.