- NGL.media - https://ngl.media -

Керівника Жовківської лікарні затримала на хабарі за довідки для ухилянтів

16.05.2022 @ 13:40 в Львів,Новини

Головного лікаря Жовківської районної лікарні Ореста Бакума затримали на хабарі у сумі 1000 доларів за довідку для уникнення мобілізації.  Про затримання у понеділок, 16 травня, повідомили [1] прес-служби СБУ та поліції. За інформацією правоохоронців, лікар зловживав своїм службовим становищем та за гроші видавав довідки чоловікам, які хотіли уникнути мобілізації та виїхати за кордон.

Прізвище затриманого не розголошують, але як повідомляє сайт ZAXID.NET за інформацію з власних джерел, йдеться про головного лікаря Жовківської районної лікарні Ореста Бакума. Затримали його під час передачі хабаря у сумі 1000 доларів.

«Затриманий, зловживаючи службовим становищем, одержав неправомірну вигоду у військовозобов’язаного чоловіка за оформлення медичної документації, яка надає тому право уникнення мобілізації у Збройні сили України та право на безперешкодний виїзд за межі держави в умовах воєнного стану», – йдеться у повідомленні поліції.

Слідчі повідомили затриманому про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч.3 ст.368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання – позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

Орест Бакум став керівником [2] Жовківської районної лікарні 6 травні 2021 року за результатами відповідного конкурсу. За даними декларації, яку він подав під час участі в конкурсі, він має у власності дві земельні ділянки у Жовкві, будинок площею понад 214 кв м, а також володіє земельною ділянкою у селі Любеля. Ще одна земельна ділянка в Любелі належить його дружині і недобудована квартира у Львові площею 53 кв м. Подружжя зазаначало у власності автомобіль Nissan Pathfinder 2014 року випуску, вартістю 190 тисяч гривень.

 

Матеріал підготовлено за підтримки New Democracy Fund. Матеріал відображає позицію редакції і не обов’язково відображає позицію New Democracy Fund.


Статтю роздруковано з NGL.media: https://ngl.media

URL статті: https://ngl.media/2022/05/16/kerivnyka-zhovkivskoyi-likarni-zatrymala-na-habari-za-dovidky-dlya-uhylyantiv/

URLs in this post:

[1] повідомили: https://lv.npu.gov.ua/news/ekonomichni-zlochini/na-lvivshhini-pravooxoronczi-zatrimali-golovnogo-likarya-za-pidozroyu-v-oformlenni-dovidki-dlya-uniknennya-mobilizacziji/

[2] керівником: https://dyvys.info/2021/05/07/u-zhovkvi-obraly-novogo-dyrektora-likarni/

Copyright © 2013-2020 НАШІ ГРОШІ - ЛЬВІВ. All rights reserved.