- NGL.media - https://ngl.media -

У Львові забудовникам пропонують будувати більш безпечне житло

14.05.2022 @ 07:12 в Львів,Новини

Виконавчий комітет Львівської міської ради затвердив стандарти, за якими будинки в місті зводитимуть із урахуванням виникнення різних надзвичайних ситуацій. Нові норми передбачають посилену безпеку для мешканців – наприклад, адаптацію підземних паркінгів для укриття населення, кімнати безпеки на поверхах, протипожежні стіни та вікна.

Як повідомляє прес-служба ЛМР, дотримання цих стандартів забудовниками враховуватиметься при видачі містобудівних умов та обмежень. Тобто вимоги наразі не є обов’язковими для виконання, але виконком зможе вибирати, кому погоджувати будівництво, а кому – ні.

Що нового пропонують в будинках:

  • Адаптування підземних паркінгів та інших підземних приміщень для укриття населення. Ці приміщення укриття треба відокремлювати від решти паркінгу, щоб його можливо було обігріти у холодну пору року.
  • Санвузли, рукомийники та розкладні місця для сидіння в укриттях.
  • Щонайменше два виходи з підземного укриття у протилежні сторони будівлі.
  • Посилена протипожежна безпека та встановлення систем відеоспостереження.
  • Захисні кімнати із армованого бетону мінімальною площею 9 кв. м. На всіх поверхах захисні кімнати повинні формувати єдиний стояк.
  • Вікна захисних кімнат мають зачинятись відсувними сталевими віконцями та знаходитись на мінімальній висоті в 1,5 метри від підлоги, скло – армоване. Двері кімнати та сталеві віконниці мають витримувати тиск ударної хвилі.

В управлінні архітектури та урбаністики ЛМР повідомили, що ці пропозиції проговорили із забудовниками та фахівцями ДСНС. Майже всі рекомендації, які управління отримало під час обговорень та зустрічей, були враховані при винесенні цього рішення.

Нагадаємо, із 24 лютого нові містобудівні умови та обмеження у Львові не видавались. Але на 90% усіх будов Львова, які дозволили до того часу, відновили роботи.

 

Матеріал підготовлено за підтримки New Democracy Fund. Матеріал відображає позицію редакції і не обов’язково відображає позицію New Democracy Fund.

У Львові поновили роботи у кожних 9 з 10 будов міста [1]


Статтю роздруковано з NGL.media: https://ngl.media

URL статті: https://ngl.media/2022/05/14/u-lvovi-zabudovnykam-proponuyut-buduvaty-bilsh-bezpechne-zhytlo/

URLs in this post:

[1] У Львові поновили роботи у кожних 9 з 10 будов міста: https://ngl.media/2022/05/06/u-lvovi-ponovyly-roboty-u-9-z-10-budov-mista/

Copyright © 2013-2020 НАШІ ГРОШІ - ЛЬВІВ. All rights reserved.