- NGL.media - https://ngl.media -

Важливі новини Львова та області за 9 травня

09.05.2022 @ 19:00 в Львів,Новини

  • Кабінет Міністрів скоротив кількість прикордонних пунктів, на яких можна розмитнити автомобілі, придбані громадянами за кордоном. Раніше розмитнити авто можна було на кожному із пунктів пропуску держкордону, зараз це можливо лише на трьох постах: «Устилуг» та  «Грушів» (на кордоні з Польщею) та «Малий Березний» (на кордоні зі Словаччиною). Відповідна постанова прийнята ще 3 травня і набула чинності ще у день публікації, але відповідне повідомлення Державна митна служба опублікувала 9 травня. Як раніше писали «Наші гроші. Львів», за квітень через пункти пропуску Львівської області ввезли понад 5 тисяч автомобілів. Таку кількість автомобілів оформили за період від 6 по 28 квітня 2022 року. При цьому варто зазначити, що закон про нульове розмитнення фактично почав діяти 17 квітня. Станом на 8 травня майже на кожному пункті пропуску у Львівській області у черзі було від 200 до 570 легкових автомобілів. При цьому пункт пропуску розмитнював середньому по 50 автомобілів за добу.
  • Експерти прогнозують, що криза з пальним вирішиться до кінця травня, а ліміти продажу збільшать до 20-30 літрів на один автомобіль. Про це під час брифінгу у Львові розповів експерт з енергетичних питань Сергій Куюн. За інформацією Куюна, вже у березні цього року українські компанії уклали перші контракти з європейськими постачальниками на великі обсяги пального, але є проблеми з логістикою. Нагадаємо, в кінці квітня мережі АЗС обмежили продаж пального через його дефіцит в країні, а з 5 до 6 травня підняли ціни на бензин й дизельне пальне
  • У Львові відновили роботи з реконструкції магістральної вулиці Шевченка. Компанія «Онур Конструкціон Інтернешнл» 9 травня знову розпочала роботи на ділянці від вул. Залізничної до вул. Єрошенка та вул. Юнаківа. Роботи було призупинено через введення воєнного стану в Україні. Це вже третій етап реконструкції вул. Шевченка, під час якого тут замостять трамвайні колії, закладуть основи під велодоріжки, облаштують тротуари та проведуть благоустрій території. Загалом ремонт вул. Шевченка, який триває від 2020 року, поділили на чотири етапи.
  • Львівські лісники передали на потреби ЗСУ 12 позашляховиків. Їх нещодавно вони отримали від лісників Польщі. Начальник Львівського обласного управління лісового та мисливського господарства Анатолій Дейнека розповів, що вже у перші дні великої війни на українсько-польському кордоні відбулися зустрічі польських та львівських лісівників та передача допомоги від лісівників Польщі. Крім того. Лісники передали 35 тепловізорів та 1300 «рюкзаків допомоги» для потреб лісової охорони, які входять до тероборони та мобілізовані до ЗСУ.

 

Матеріал підготовлено за підтримки New Democracy Fund. Матеріал відображає позицію редакції і не обов’язково відображає позицію New Democracy Fund.


Статтю роздруковано з NGL.media: https://ngl.media

URL статті: https://ngl.media/2022/05/09/vazhlyvi-novyny-lvova-ta-oblasti-za-9-travnya/

Copyright © 2013-2020 НАШІ ГРОШІ - ЛЬВІВ. All rights reserved.